Puskaradio tuo teroittajalle parhaiten töitä

Lappeenranta | Juha Soikkelin käsittelemiä luistimen teriä lähtee Kaukaalta niin kotimaan liigajoukkueille kuin KHL-pelaajille Siperiaan.

Pari vuotta Kaukaalla Tacklan vieressä työkseen luistimia teroittanut Juha Soikkeli laajensi hiljattain toimintaa Helsinkiin ja Turkuun.

— Etelä-Suomesta alkoi tulla tänne niin paljon tilauksia, että oli parempi avata sinne lähemmäs toimitilat ja kouluttaa kaverit tekemään hommia, sanoo Soikkeli, joka tekee keskellä jäälajien sesonkia pitkää päivää.

Lappeenrannassa suurin asiakasryhmä löytyy kuntokiekkoilijoista, mutta teriä tehdään joka lähtöön. Asiakkaissa on taitoluistelijoita, kiekkojunioreja, harrastelijoita ja sitten tietysti näitä ammattilaiskiekkoilijoita.

— SaiPan liigajoukkueesta ehkä kentällisen verran pelaajia on meillä asiakkaina. Moni on jäänyt asiakkaaksi, vaikka on lähtenyt muualle pelaamaan.

KHL-liigassa Sibir Novosibisrkissa kiekkoileva Jarno Koskiranta mieltyi SaiPan vuosinaan Ramonedgen teroituksiin. Postipaketeissa Koskirannan terät kulkevat edelleen Kaukaalta Siperiaan.

 

Kun kyse on ammattikiekkoilijoista, luistimet ovat tärkeimpiä työvälineitä.

SaiPan puolustaja Simon Backman pistäytyy Juha Soikkelin firmassa illalla hakemassa nipun kunnostettuja teriä ennen SaiPan ja Kärppien peliä.

— Minä olen aika tarkka siitä, minkälaiseen kuntoon terät pitää saada ja olen ollut tyytyväinen. Täältä on saanut teriä, jotka liukuvat hyvin ja kestävät kunnossa.

— Puskaradio on tässä hommassa se tärkein keino saada uusia asiakkaita. Backmanin Simonhan se toi Dave Spinankin tänne asiakkaaksi ja esimerkiksi Mikko Pukan meno Sportiin toi uusia tilauksia Vaasasta, Soikkeli kertoo.

 

Teroituksen saloihin perehtymisen Juha Soikkeli aloitti kymmenkunta vuotta sitten. Vahvana tukena opin saamisessa oli imatralaisen Rämö Oy:n johtaja Paavo Rämö, joka päätyönsä ohella kehitti teroitusmenetelmiä ja teki sillä alalla merkittävää yhteistyötä yliopiston kanssa.

— Oman pojan luistimien teroituksesta se alkoi. Oltiin Tanhuvaarassa juniorien leirillä ja ihmettelin, miten hyvin Paavo pysyi saamaan poikien luistimien terät liukumaan.

— Paavo opetti minut teroittamaan luistimia ja kannusti sitten hankkimaan koneita, Soikkeli kertoo tiestään teroitusalan yrittäjäksi.

Sesonkiaikaan Soikkelilla on yksi työntekijä apuna ruuhkia purkamassa. Kotimaan liigajoukkueiden lisäksi Kaukaalla kirjoitetaan teräpaketteihin KHL-ja NHL-pelaajien osoitteita, mutta paikallisen asiakaskunnan kasvattamiseksi puskaradio pidetään koko ajan auki.

Moni on jäänyt asiakkaasi, vaikka on lähtenyt muualle pelaamaan.

Juha Soikkeli

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen