Lauritsalan alakoulu viipyilee valituksen vuoksi

Lappeenranta. Koulun rakentaminen saattaa viivästyä useita vuosia.

Jenni Hirvinen

Itä-Suomen hallinto-oikeudelle tehty valitus viivästyttää Lappeenrannan Lauritsalan uuden alakoulun rakentamista. Rakentamispäätöksiä koskevan valituksen takia alue menee rakennuskieltoon.

Lauritsalan nykyinen alakoulurakennus on jouduttu sulkemaan sisäilmaongelmien vuoksi. Uuden koulun oli määrä valmistua vuoden 2017 alussa.

 

Koulun toiminta on siirretty Lauritsalan yläkouluun sekä lukiolta vapautuneisiin tiloihin. Lisäksi teknisen työn ja kotitalouden opetus on järjestetty lakkautetun Armilan koulun tiloissa Ratakadulla, reilun viiden kilometrin päässä Lauritsalasta.

Kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg arvioi, että Lauritsalan uuden koulun rakentaminen saattaa viivästyä useita vuosia. Nykyinen tilaratkaisu ei voi jatkua niin kauan.

— Nyt onkin päätettävä luovutaanko Armilasta kokonaan ja hankitaan Lauritsalan koulun tontille riittävä määrä parakkeja. Toinen vaihtoehto on korjata Armilan koulu riittävällä tavalla ja kuljettaa Lauritsalan oppilaita päivittäin sinne.

Willbergin mukaan parakeissa olisi opiskeltava 8—10 vuoden ajan, jotta niiden hankinta olisi taloudellisesti järkevää.

 

Armilan koulun väistötiloissa oppilailla on ollut sisäilmasta johtuvaa oireilua. Armilan U-koulua väistötiloina käyttäville oppilaille tehtiin oirekysely viime syksynä. Vastausprosentti oli alhainen, mikä vähentää tutkimuksen luotettavuutta. Henkilökunnan oireilusta ei ole ilmoituksia

Tilakeskus asentaa luokkiin kuusi ilmanpuhdistinta. Väistötilat osittain tiivistetään, jotta tilojen käyttö voitaisiin turvata kevätlukukauden 2015 ajaksi. Jos väistötilojen käyttöä on tarkoitus jatkaa, korjaustoimenpiteet tulee kartoittaa rakennusteknisillä tutkimuksilla.

Kirjoittaja:
Jenni Hirvinen