Maaseutuhotellien ovet säpissä

Majoitus | Hotelli Saimaanranta Taipalsaarella suljetaan väliaikaisesti. Kägöne Parikkalassa ja Kivijärven helmi Luumäellä kylmenivät jo vuosia sitten.

Venäläisten matkailijoiden kato sulkee hotelli Saimaanrannan Taipalsaarella. Hotelli hiljeni vuodenvaihteessa, kun itäturistien määrä hiipui. Se voidaan tilanteen muuttuessa avata uudelleen, kertoi Etelä-Karjalan radio tiistaina.

Saimaanrannan rakensi aikoinaan Virkamiesliitto loma- ja kongressihotelliksi. Nykyisin sen omistaa venäläisyhtiö Saimaan lomahovi.

Yritys omistaa samannimisen hotellin Ruokolahdella. Tällä hetkellä Saimaan lomahoviin ei voi tehdä varauksia, käy ilmi verkon varaussivustoilta.

 

Kivijärven Helmi Luumäen Jurvalassa on myös venäläisessä omistuksessa. Alkujaan Luumäen motellina tunnettu majoituspaikka Kuutostien varrella on ollut toimintaa vailla vuodesta 2012.

— Sen verran valoa näkyy, että talolla on jo talonmies, Luumäen kunnan yritysasiamies Vesa Punkka kertoo.

Talonmiehen ilmestymisen hän toivoo enteilevän yrityskauppaa.

— Tietoa on tihkunut, että motellilla on projekti menossa. Venäläinen omistaja olisi vaihtumassa toiseen venäläiseen.

Motellia vuokralaisena pyörittänyt pietarilaisyritys ajautui konkurssiin kolme vuotta sitten.

 

Hotelli-ravintola Kägöne oli aikoinaan Kuutostien vetonauloja Parikkalassa. Se on pysynyt suljettuna jo viidettä vuotta. Konkurssipesä on yrittänyt turhaan myydä kiinteistöä.

— Edelleen se on meillä listoilla. Joitain kysyjiä on ollut, mutta sen pitemmälle ei ole menty, kertoo Ari Punnonen välittäjänä toimivasta Etelä-Karjalan Osuuspankin kiinteistökeskuksesta.

Hänen mukaansa ostajaehdokkaat odottivat ensin Kolmikannan rajanylityspaikan avautumista. Nyt yleinen markkinatilanne vaikeuttaa myyntiä.

 

Hiljaista on tätä nykyä myös Karjalan lomahovissa Parikkalan Argusjärven rannalla. Joulun alla sattuneesta vesivahingosta johtuen hotellin toiminta jouduttiin keskeyttämään määrittelemättömäksi ajaksi.

Mökit Argusjärven rannalla ovat kuitenkin vuokrattavissa, mutta niissäkin on tänä talvena ollut vähän asiakkaita, Karjalan lomahovista kerrotaan.

Kirjoittaja:
Kaija Lankia