Malla-auto starttaa labranäytteiden keruuseen

Eksote | Uusi palveluauto parkkeeraa ensimmäisen kerran Lauritsalaan 12. tammikuuta.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin palveluita vanhastaan pyörien päällä kentälle vieneen Mallu-auton lisäksi liikkeelle lähtee kohta Malla-auto. Se vie laboratorion näytteenottopalveluja eri puolille maakuntaa.

Malla-autossa otetaan tavanomaisia laboratorion näytteitä, kuten verikokeita, sydänfilmejä, nielu-, bakteeri- ja sieninäytteitä sekä gynekologisia näytteitä. Lisäksi Mallassa vastaanotetaan virtsanäytteitä, ohjeistetaan näytteenotossa ja annetaan näytepurkkeja.

 

Malla-auto korvaa osin Eksoten suljettuja laboratorion näytteenottopisteitä Lauritsalassa ja Ylämaalla. Eksoten mukaan Mallassa on laajempi tutkimusvalikko kuin Mallu-autossa, jonka aikaa vapautuu jatkossa enemmän sairaanhoitaja- ja suuhygienistipalveluihin.

Malla parkkeeraa 12. tammikuuta alkaen maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 8-14 Lauritsalan hyvinvointiaseman pihalla ja tiistaisin klo 8-14 Ylämaa-talon pihalla. Asiakkaat voivat odotella vuoroaan sisätiloissa.

 

Malla-autoon on varattava aika viimeistään edellisenä arkipäivänä Eksoten laboratorioiden ajanvarausnumerosta 05?352?4410 (ma-pe klo 8-15). Näytteenottoaika on varattava viimeistään edellisenä arkipäivänä.

– Laboratorioautolle mietitään vielä uusia käyntikohteita Lauritsalan ja Ylämaan lisäksi. Tarkoitus ei kuitenkaan ole sulkea yhtään aluelaboratoriota, kertoo Eksoten laboratoriokeskuksen palveluesimies Anne Seppä tiedotteessa.

Eksoten suunnitelmissa on myös laajentaa Mallan palveluita muun muassa asiakastapaamisiin.

Tarkoitus ei kuitenkaan ole sulkea yhtään aluelaboratoriota.

Anne Seppä

Kirjoittaja:
Leena Sallinen