Taas tutkitaan kouluilmaa

Taipalsaari. Kunnan määräraha ei riittänyt Vehkataipaleen koulun ilmanvaihdon remonttiin. Nyt tutkitaan sisäilmaongelmien syy.

Leena Sallinen

Sisäilma aiheuttaa ongelmia Vehkataipaleen koulussa Taipalsaarella. Ongelmat ovat ilmenneet oppilaiden ja opettajien oireina etenkin 3.-4.-luokan oppilaiden luokassa, joka vuoden alusta siirrettiin tilapäiseen opetuskäyttöön.

Vehkataipaleen koulu täytti viime vuonna sata vuotta, ja sen sisäilmaan odotettiin parannusta jo juhlavuoden aikana ilmanvaihtoremontilla. Taipalsaaren kunta pyysi remontista toukokuussa tarjoukset.

-Niiden hinta oli yli 80 000 euroa, mikä ylitti moninkertaisesti määrärahan, joten remontti jäi tekemättä, kertoo Taipalsaaren sivistystoimenjohtaja Kai Könönen.

 

Vehkataipaleen koulun vanhempaintoimikunta vetosi sittemmin kunnanvaltuustoon, joka käsitteli asiaa joulukuun kokouksen talousarviokeskustelussa.

-Päädyttiin siihen, että ensin selvitetään koulun sisäilmaongelmien syy, ja sen perusteella päätetään jatkotoimista, kertoo Könönen.

Hänen mukaansa kunnan tekninen toimi teettää tutkimuksen lähiaikoina.

Vanhempaintoimikunta on perännyt koululle välittömiä korjaustoimia.

-Kunnalle on ehdotettu, että tekisivät jo kevään aikana väliaikaisen ilmanvaihtoratkaisun, jolla kouluun saataisiin lisää ilmaa, sanoo toimikunnan jäsen Marja Tiitto.

 

Kunta on puolestaan ehdottanut, että Vehkataipaleen koulun 5.-6.-luokkalaiset siirrettäisiin ensi syksynä tilapäisesti kirkonkylän kouluun. Sillä saataisiin Vehkataipaleen koulun järjestelyihin pelivaraa nyt ja mahdollisen isomman sisäilmaremontin ajaksi.

-Kirkonkylän kouluun valmistuvat uudet ja taatusti terveelliset tilat toimia, sanoo kirkonkylän ja Vehkataipaleen koulun yhteinen rehtori Niina Piik.

Hän ja Kai Könönen tähdentävät, että tavoitteena ei missään nimessä ole Vehkataipaleen koulun lakkauttaminen. Koulun vanhempaintoimikunta ei kuitenkaan ole lämmennyt 5.-6.-luokkien tilapäiseen siirtoon.

Näillä luokilla on 17 oppilasta ja koko Vehkataipaleen koulussa 56 oppilasta.

Kirjoittaja:
Leena Sallinen