Categories
Artikkelit

Tornatorin Metso-suojelussa täyttyi jo tuhat hehtaaria

Luonnonsuojelu | Kaakkois-Suomessa yhtiön Metso-kohteita on noin 180 hehtaaria ja muita suojelualueita noin 500 hehtaaria.

Tornator Oyj on pannut yli tuhat hehtaaria maitaan Metso-ohjelman mukaiseen suojeluun. Tuhat täyttyi kun yhtiö äskettäin perusti ELY-keskuksen kanssa kolme Metso-kohdetta Ilomantsiin ja Utajärvelle. Kaakkois-Suomessa Tornatorilla on noin 180 hehtaaria Metsossa suojeltuja kohteita.

– Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen viranomaisen prosesseissa on useita Metso-suojeluun esittämiämme kohteita, kertoo Tornatorin metsänhoito- ja ympäristöpäällikkö Maarit Sallinen.

Hänen mukaansa Kaakkois-Suomessa on Tornatorin mailla lisäksi noin 500 hehtaaria muita suojelualueita.

 

Etelä-Savossa yhtiöllä on toistaiseksi 25 Metso-hehtaaria ja muita suojelualueita yhtiön mailla noin 1 770 hehtaaria.

Tornatorin tiedotteen mukaan yhtiön Metso-suojelualueet ovat jakaantuneet eri maakuntiin, joissa yhtiöllä on metsänomistusta. Pinta-alallisesti niitä on perustettu eniten Pohjois-Pohjanmaalle.

Ilomantsin ja Utajärven uudet suojelualueet ovat yhteispinta-alaltaan 43 hehtaaria.

Tornator Oyj on Suomen kolmanneksi suurin metsänomistaja noin 600 000 hehtaarin metsäomaisuudellaan.

Metso on metsien monimuotoisuuden suojeluohjelma, johon maanomistajat voivat vapaaehtoisesti tarjota maitaan joko myyntiin valtiolle tai rauhoitukseen yksityismaana.

 

Ohjelmaan otetaan tietyt kriteerit täyttäviä metsiä. Tornatorin alueista suurin osa on runsaslahopuustoisia kangasmetsiä.

Joukossa on myös lehtoja ja muutama myrskytuhoalue sekä kohde, joka laajensi Syötteen kansallispuistoa.

Kirjoittaja:
Leena Sallinen