Luksus valmistuu hiljalleen Luumäelle

Luumäki | Entisen Kuutoskartanon rantamökit ja loma-asunnot ovat käyttökunnossa viimeistään ensi kesänä. Alun perin rakennusten piti valmistua uudeksi vuodeksi.

Tähän tulee sviitti, Khaled Abdessamad esittelee. Suuren lasiseinän läpi avautuu maisema Kivijärvelle.

Entisen Kuutoskartanon, nykyisen Ammatourin tiloihin rakennettava hotelli valmistuu hitaasti. Valmistuu kuitenkin, Ammatourin yrittäjä Abdessamad sanoo.

– Ensin pyrimme saamaan vuokrahuvilat valmiiksi, hän sanoo ja osoittaa ikkunasta näkyviä rakennuksia.

– Sen jälkeen keskitymme hotelliin.

 

Ensimmäiset suunnitelmat alueen uudistamiseksi Abdessamad teki jo vuonna 2005. Toden teolla rakennustyöt alkoivat kuitenkin vasta 2012.

Ensimmäinen huvila valmistui viime vuoden marraskuussa. Sitä ovat käyttäneet pääsasiassa Abdessamadin yhteistyökumppanit.

– Ajatus oli, että uudeksi vuodeksi valmistuisi neljä uutta loma-asuntoa. Erilaisten ongelmien takia valmistuminen on kuitenkin lykkääntynyt, Abdessamad kertoo.

– Urakoitsijoiden aikataulut pettivät, ja sitten tulivat kovat pakkaset, jolloin valutöitä ei päästykään tekemään. Venäjän tilanteen muutosten jälkeen ei sitten ollut enää niin kovin kiirekään.

 

Venäläisiä Abdessamad on kaavaillut huviloiden ja hotellin pääasiakaskunnaksi. Esineuvottelut pietarilaisten matkatoimistojen kanssa ovat jo käynnissä.

– Heidän mukaansa yrityksemme kapasiteetti on vielä liian pieni. Tänne mahtuu yksi bussilastillinen turisteja. Heiltä lähtee päivässä 11.

Hotellin ja huviloiden lisäksi alueelle on tulossa päärakennus, johon Abdessamad on suunnitellut muun muassa ravintolan ja viihdekeskuksen. Hänen haaveissaan on myös oma kylpylä.

– Kokonaisvaltainen suunnitelma on tehty kymmenen vuoden tähtäimellä, ja sitä voidaan muuttaa aina tilanteen mukaan.

Tähän mennessä rahaa rakennustöihin on kulunut kaksi miljoonaa. Yhteensä Abdessamad laskee urakoihin kuluvan viisi miljoonaa euroa.

– Osa rahoituksesta tulee ulkomailta ja perheeltäni.

 

Abdessamadin perhe on Libanonissa, josta hän on kotoisin. Suomeen Abdessamad muutti vuonna 1997. Taloustieteen tohtori Abdessamad työskenteli muun muassa konsulttina Euroopan unionille ja ulkoministeriölle.

Yhdeksän vuotta sitten hän päätti, että nyt työnteko riittää. Hän jäi eläkkeelle.

– Minulle eläke ei tarkoita tiettyä ikää vaan sitä, onko tehnyt töitä riittävästi. 35-vuotiaana päätin, että nyt olen.

Matkailuyrittäjä Abdessamadista tuli sattumalta. Alun perin hän etsi kotia itselleen ja perheelleen. Koti löytyi Kuutoskartanon tiloista, jotka Luumäen kunta vuokrasi hänelle.

– Tilat olivat niin houkuttelevat, ettei tilaisuutta voinut olla käyttämättä hyväksi.

Osa rahoituksesta tulee ulkomailta ja perheeltäni.

Khaled Abdessamad

Kirjoittaja:
Jonna Mielonen-Jumisko