”Kultsun pitää kasvaa järkevästi”

IMATRA | Manageri Paul Waites rakentaa Kultsusta menestyjää Kakkoseen. Vahvistuksia pitää etsiä Etelä-Karjalan ulkopuolelta.

KULTSU FC:N manageri Paul Waites ohjasi edustusjoukkueen harjoituksia apuvalmentaja Pauli Hippeläisen kanssa keskiviikkona Imatran Aviasport Areenassa.

Joutsenolaisten valmistautuminen jalkapallon miesten Kakkosen Itälohkon kauteen on hyvässä vauhdissa. Sunnuntaina Kultsu voitti Ykkösestä pudonneen Joensuun Jipon maalein 4-1.

Waitesin mukaan paluu kotikaupunki Watfordista eteläkarjalaisen jalkapalloilun pariin on ollut mukavaa.

– Nautin siitä, kun saan olla mukana jalkapallossa ja kehittämässä näitä pelaajia. He ovat hyvin innostuneita etsimään rajojaan jalkapalloilijoina. Ehkä meillä on kykyä tehdä heistä parempia. Jos onnistumme siinä edes osittain, tästä tulee loistavaa, Waites kertoo.

 

Waitesin mukaan hänen lähtötilanteensa Kultsussa on täysin erilainen kuin imatralaisessa FC Pallo-Salamoissa, jota hän veti vuodet 2008-2011.

– Kultsulla on luonnollisesti enemmän resursseja. Tämä on seurana terveempi kuin PaSa oli, se täytyy sanoa. Kun menin PaSaan, se oli suurissa ongelmissa ja kuoleva seura. Silloin kirjaimellisesti estin sitä kuolemasta ja yritin elvyttää henkiin.

Waitesin mukaan Kultsussa hän tuo kokemuksensa ja jalkapallotietämyksensä seurassa jo olemassaolevan osaamisen päälle.

– Haluamme tietysti pärjätä. Tahdomme pelata hyvää jalkapalloa oikealla asenteella ja jos onnistumme siinä, meillä menee hyvin.

 

HIPPELÄISEN mukaan Kultsun Kakkosen ja Kolmosen joukkueissa on nyt mukana yhteensä noin 40-45 pelaajaa.

– Tuollainen pelaajamäärä on mukava olla, kun kauden alkuun on vielä kuusi viikkoa, Waites toteaa.

Määrän päälle Kultsu etsii vielä lisää laatua. Jippo-ottelussa Kultsu peluutti useita testipelaajia, kuten Englannin kolmanneksi korkeimman sarjatason Peterborough Unitedin akatemian kasvatteja hyökkääjä Tye Phillipsia ja keskikenttäpelaaja Charlie Coulsonia.

Phillipsin lisäksi testipelaajista maalinteossa onnistui hyökkääjä Topi Järvi, joka on pelannut 20 liigaottelua Valkeakosken Hakassa.

– Tarkkailemme heitä vielä siinä missä muitakin testipelaajiamme tässä vaiheessa, yhtä chileläistä ja yhtä argentiinalaista. Teemme päätöksiä heidän suhteensa varmasti pian, Waites sanoo.

– Ideaalitilanne olisi täydentää joukkuettamme paikallisilla pelaajilla. Kaikki tietävät, että reaalitilanne on jotain muuta. Heistä on pulaa.

Waites vakuuttaa, etteivät pelaajakulut koidu Kultsulle ongelmaksi.

– Olisi yksinkertaisesti hulluutta venyttää seuraa liiallisuuksiin. Kultsun pitää kasvaa järkevästi, Waites linjaa.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen