Marskin kisat Ylelle LUM:n riskillä

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan kaupunki ei myöntänyt LUM:lle avustusta Marskin kisojen televisiointiin.

Anssi Silvennoinen

Lappeenrannan Urheilu-Miehet on valmis ottamaan pankkilainaa turvatakseen yleisurheilun Marskin kisojen televisioinnin.

Seura oli hakenut Lappeenrannan kaupungilta 25 000 euron avustusta tv-tuotantokuluja varten, mutta tukea ei myönnetty. Asiasta päätti hallinto- ja henkilöstöjaosto maanantaina.

LUM:n puheenjohtaja Mauri Auvinen kertoo kisojen valmistelujen jatkuvan täydellä höyryllä kaupungin ratkaisusta huolimatta.

Marskin kisat järjestetään Kimpisen kentällä 3. kesäkuuta ja televisioidaan suorana Yle TV2 -kanavalla.

-Kaupungin päätös on tietysti pettymys. Emme luovuta tämän takia, Auvinen kertoo.

-Kisamme ansiosta yleisurheilukausi alkaa televisiossa vähän aikaisemmin kuin tavallisesti.

LUM haluaa antaa Marskin kisoilla näytön Suomen Urheiluliitolle, jotta se voisi palata yleisurheilun kotimaiseen pääkilpailusarjan Eliittikisojen osakilpailujärjestäjäksi vuonna 2016.

-Yhteistyömme kaupungin kanssa kisojen järjestämisessä on ollut hyvää jo vuosikaudet. Pitkäjänteisyys olisi ollut siinäkin mielessä tärkeää, Auvinen sanoo.

 

LUM arvioi tv-tuotantokulujen olevan noin 40 000 euroa. Seura on aloittanut yhteistyökumppanien etsinnän. Jäljelle jäävän osuuden seura on valmis kattamaan omalla riskillään, lainarahalla.

Auvisen mukaan lainan suuruus voi olla lopulta enemmän kuin kaupungilta haettu 25?000 euroa.

-Riskejä pitää ottaa. Siihen pitää tottua.

Vuonna 2007 LUM maksoi 55 000 euroa lainarahalla saadakseen Mondo-pinnoitteen Kimpisen yleisurheilukentälle, kun Lappeenrannan kaupunki ei siihen suostunut 1,2 miljoonan euron peruskorjauksen yhteydessä.

-Ei Lappeenranta ole kovin urheilumyönteinen kaupunki, Auvinen toteaa.

 

MARSKIN KISOISTA tulee kotimaisen yleisurheilun ulkoratakauden avaus. Osallistumisensa on varmistanut keihäänheiton hallitseva Euroopan mestari Antti Ruuskanen.

Auvisen mukaan sopimuksia alkaa syntyä urheilijoiden kanssa lisää heti, kun hallikausi pian päättyy. Marskin kisojen urheilijabudjetti on noin 35 000 euroa.

-Noin puolet lajeista on sellaisia, joihin pyrimme saamaan kotimaan parhaimmiston paikalle. Arvokisatasoisia urheilijoita. Muutamiin lajeihin etsimme myös ulkomaisia kilpailijoita.

-Uskomme, että se kiinnostaa paitsi paikallisesti myös televisiossa.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen