Categories
Artikkelit

Tavoitteena kauden parasta salibandya

LAPPEENRANTA | NST lähtee haastajana välieräsarjaan Tampereen Classicia vastaan. NST:n maajoukkuepuolustaja Inka Lampinen on luottavainen.

NST Lappeenrannan viimeistelyharjoitukset sujuivat rennon keskittyneesti perjantaina Huhtiniemen salibandyhallissa. Tänään joukkue aloittaa Salibandyliigan välieräsarjan Tampereen Classicia vastaan vieraskentällä.

Puolustaja Inka Lampinen kertoo NST:n lähtevän innoissaan kaatamaan runkosarjakakkosta.

– Nämä ovat niitä pelejä, joiden vuoksi olemme tehneet töitä viime kesästä asti. Reenejä, viivoja ja rappusia jaksaa juosta siksi, että näitä pääsee lopulta pelaamaan. Nyt on aika nauttia ja ottaa jengistä paras mahdollinen irti, Lampinen sanoo.

NST on perinteisesti ollut vahva pudotuspelijoukkue.

– Kevään peleihin ei ole mitään ongelmaa syttyä, eikä varsinkaan Classicia vastaan. Oli kuuma peli jo runkosarjan lopussa. Vaikka numerot (0-8) olivat aika karut, tunnetta siitä ei puuttunut. Sitä pitää ollakin, Lampinen toteaa.

 

RUNKOSARJASSA NST palasi parin kauden jälkeen totutulle paikalleen eli Suomen kolmen kärkeen. Lampisen mukaan kokeneiden pelaajien paluu on tehnyt joukkueesta aiempaa vahvemman.

– Ehkä sitä kautta olemme pystyneet voittamaan niitä hankalia pelejä, jotka olisivat aiemmin kääntyneet meitä vastaan. Olemme nyt sopiva sekoitus uutta ja kokenutta pelaajaa.

Yksi paluun tehneistä on Lampisen puolustajapari Laura Kokko, jonka merkitys NST:lle ulottuu kauas pelkän pelillisen annin ulkopuolelle.

– Johtajatyyppi, ihan selvästi. Se kertoo paljon, että hän on ollut maajoukkueen kapteeni. Meiltä löytyy paljon johtajatyyppejä, mikä on yksi vahvuuksistamme.

 

PUOLIVÄLIERISSÄ Kajaanin Papasia vastaan NST pyrki korjaamaan pelissään niitä puutteita, joiden olemassaolon runkosarjan lopun rujot tappiot runkosarjavoittaja SB-Prolle (2-9) ja Classicille paljastivat.

Lampisen mukaan NST:n täytyy olla terävä pallollisena ja pallottomana, mitä alleviivattiin myös viimeistelyharjoituksissa.

– Reagoinnin pitää olla ihan timanttia sekä puolustus- että hyökkäyspäässä. Edellisessä pelissä Classicia vastaan hävisimme siinä ihan selvästi, ja sitä joukkuetta vastaan se näkyy taululla. Sitten vielä tunnetaso hyväksi. Sitä kautta onnistumme.

 

NST:n on pysäytettävä Classicin ykkösketju Nina Rantala-Ella Alanko-Eliisa Alanko, joka on ollut huipputehokas läpi kauden. Lampinen on pelannut kolmikon kanssa maajoukkueessa.

– Monipuolinen ja kokenut kenttä. Siitä löytyy paljon yksilötaitoa ja juonikkuutta, mutta myös suoraviivaisuutta. He pystyvät tekemään ratkaisuja pienessä tilassa.

Lampinen muistuttaa, ettei NST:llä ole varaa lähteä maalintekokilpailuun.

– Emme ole koskaan olleet varsinaisesti maalintekijäjoukkue, vaan olemme voittaneet pelit ennenkin puolustuksen kautta.

Reagoinnin pitää olla ihan timanttia.

Inka Lampinen

Välierät

La 28.3. Tampereen Classic-NST Lappeenranta klo 18 Su 29.3. NST-Classic klo 18.30 Ke 1.4. Classic-NST klo 18.30

Tarvittaessa:

La 4.4. NST-Classic klo 17

Su 5.4. Classic-NST klo 16

Välieräjoukkueista naisten maajoukkueryhmään helmikuussa valitut pelaajat:

NST: Inka Lampinen, Juuli Hakkarainen, Marianne Hannonen ja Jaana Lirkki.

Classic: Kristiina Kauppila, Sanni Nieminen, Anne Suomalainen, Ella Alanko, Alisa Pöllänen, Nina Rantala, Salla Suomela

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen