Categories
Artikkelit

Lapsille oma kesäyliopisto Lappeenrantaan

Petteri Värtö

Lasten kesäyliopisto antaa opetusta myös Lappeenrannassa ensi kesänä. Lasten kesäyliopisto on lasten tiedekasvatusleiri, jonka Etelä-Karjalan kesäyliopisto järjesti ensi kertaa Imatralla kesällä 2014.

— Kokemukset ja palaute Imatralla järjestetystä viikosta viime kesältä olivat hyviä, ja Lappeenrannasta tuli myös kysyntää tällaiselle lasten toiminnalle, Etelä-Karjalan kesäyliopiston rehtori Mari Smolander kertoo.

 

Kesäyliopisto on 9—12-vuotiaille lapsille suunnattu tiedepainotteinen toimintaviikko. Viikkojen aiheina ovat fysiikka ja kemia sekä sähkö ja ötökät. Viikkoja on Lappeenrannassa kaksi ja Imatralla yksi kesällä 2015.

— Lappeenrannassa on enemmän lapsia kuin Imatralla. Jokaiselle viikolle mahtuu 50 osallistujaa, jotka jakautuvat vielä neljään—viiteen kokonaisuuteen, joten lapset toimivat pienryhmissä, Smolander sanoo.

Kesäyliopisto tarjoaa tiedekasvatustoimintaa vaihtoehdoksi lasten liikunta- ja taideharrastuksille. Tavoitteena on antaa tieteellisiä virikkeitä lasten ajatteluun hauskalla, mielenkiintoisella ja toiminnallisella tavalla.

Imatralla opetus tapahtuu Mansikkalan koulussa ja Lappeenrannassa Kesämäenrinteen koululla. Lapsiryhmät vierailevat leiriviikon aikana Lappeenrannan teknillisellä yliopistossa ja Saimaan ammattikorkeakoulussa.

 

Lasten kesäyliopisto

Kolme eri ryhmää, jotka kaikki kestävät viikon ja kokoontuvat päivittäin klo 9—15.

Isot ja pienet ihmeet 1.—5.6. Lappeenranta.

Maan alla ja ilman päällä 1.—5.6. Lappeenranta.

Sähköä ilmassa 8.—12.6. Imatra.

Viikon hinta 190 euroa sisältää lounaan ja välipalan.

Ilmoittautuminen Lappeenrannan viikoille 18.5. ja Imatran viikolle 25.5. mennessä osoitteessa www.kesyli.net.

Petteri Värtö

Kirjoittaja: