Categories
Artikkelit

Myllymäen jatko edelleen avoinna

Joutseno. Lappeenranta valmistelee laskettelukeskuksen myyntiä nykyiselle rinneyrittäjälle. Sekä uusi maanvuokrasopimus että varsinainen liiketoimintakauppa ovat silti vielä avoinna.

Anssi Silvennoinen

Myllymäen laskettelukeskuksen tulevaisuutta linjataan tänään. Lappeenrannan kaupungin tekninen lautakunta päättää alueen maapohjan vuokraamisesta laskettelukeskuksen nykyiselle yrittäjälle Turtek Oy:lle. Vuosivuokraksi esitetään yhteensä noin 3 800 euroa ja vuokra-ajaksi 40 vuotta.

Turtek on vuokrannut laskettelukeskuksen liiketoiminnan Kiinteistö Oy Etelä-Karjalan Laskettelukeskukselta, joka on osa Lappeenranta-konsernia. Myllymäen toiminnan jatko on avoinna, sillä osapuolten nykyinen viisivuotinen vuokrasopimus päättyy kuluvan vuoden elokuun lopussa.

Kiinteistöosakeyhtiön toimitusjohtajan tehtäviä oman työnsä ohella hoitanut Risto Jauho arvioi, että kauppa laskettelukeskuksen liiketoiminnan myynnistä Turtekille on lähellä syntyä, jos päätös maanvuokrasopimuksesta saadaan aikaan.

-Katsotaan nyt, mitä keskiviikkona käy. Emme ole ihan vielä kauppoihin päässeet. Sanotaan, että valoa on jo aika paljon näkyvissä. Aikataulu riippuu ihan teknisen lautakunnan päätöksestä. Valitusaikahan on vielä sen jälkeen.

 

Myllymäen laskettelukeskuksen myynti on osa Lappeenrannan kaupungin säästöohjelmaa. Jauho kertoo, että keskuksen myyntihinnasta on teetetty kaksi puolueetonta määritystä.

-Arvioiden antamaa hintahaarukkaa en voi tässä vaiheessa vielä sanoa.

-Olemme toimineet kaupungin marraskuussa antaman konserniohjeistuksen mukaan ja neuvotelleet yrittäjän kanssa. Aivan viime viikkoina olemme saaneet asioita sille tolalle, että voisimme päästä kaupantekoonkin, jos maanvuokra-asia selviää lautakunnassa.

 

Kaupunki lakkautti vuosittaisen 80 000 euron tukensa kiinteistöosakeyhtiölle tänä vuonna.

-Sitä ennen Myllymäki on maksanut vuosittain kaupungille vähemmän kuin sen 80?000 euroa, koska vuokratuloja on tullut. Miljooniahan siihen toki on aikanaan mennyt, kun se on rakennettu.

Turtekin toimitusjohtaja Jyri Paunonen oli vuosia töissä Myllymäen edellisellä rinneyrittäjällä Antti Koivistolla ja otti vetovastuun Koiviston jäädessä eläkkeelle vuonna 2010.

-Olemme hyvin kiitollisia, että olemme saaneet kautta aikojen niin hyviä yrittäjiä, Jauho toteaa.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen