Tasihinin piha sopii näyttämöksi

Lappeenranta. Tasihinin talon pihalla nähdään tulevana kesänä sekä lastenteatteria että komediaa aikuisille.

Riina Nokso-Koivisto

Tasihinin talon pihapiirissä Lappeenrannan keskustassa riittää erilaista tapahtumatarjontaa lähes koko kesäksi. Tiedossa on kolme erilaista kesäteatterituotantoa. Lisäksi kesän ohjelmistossa kuullaan yksittäisiä konsertteja.

Tasihinin talossa toimii talvikaudella Taito-keskus ja käsityökoulu. Vaikka kesällä pidetään taukoa, toiminnanjohtaja Johanna Kemppisen mielestä on tärkeää, että keskeisellä paikalla sijaitsevassa Taito-talossa on ympärivuotista toimintaa.

Kesällä hyödynnetään puurakennusten ympäröimää, mukulakivistä Tasihinin pihaa, joka on miljöönä poikkeuksellisen viehättävä.

— Tulevaa kesää varten on jo talkoovoimin rakennettu katsomo, joka on aiempaa isompi. Nyt esityksiin mahtuu noin 100 katsojaa, Kemppinen kertoo.

— Haluamme tarjota esiintymispaikan erityisesti paikallisille tekijöille. Pihapiiri on käytettävissä ilman mitään vuokraa.

 

Tapahtumakesä alkaa vajaan kuukauden kuluttua, kun Maria Fominin vetämä Studioteatteri tuo ensi-iltaan Sinikka ja Tiina Nopolan tarinaan perustuvan lastennäytelmän Heinähattu, Vilttitossu ja Littoisten riiviö. Näytöksiä on toukokuussa kaikkiaan 10.

— Näytelmä tarkastelee Heinähatun eli lapsen silmin sitä, miten hölmöjä aikuiset välillä ovat, Maria Fomin kertoo.

Nopoloiden hersyvän huumorin ja verbaliikan lisäksi esitystä rytmittää musiikki, jonka on säveltänyt Lappeenrannasta kotoisin oleva Juho Liira.

 

Kesäkuussa on vuorossa teatteria aikuisille, kun ensi-iltaan tulee Jussi Kylätaskun lämminhenkinen komedia Mies joka ei osannut sanoa ei. Näytelmän ohjaa Johanna Juslin.

Kyseessä ei ole mikään pieruhuumoria viljelevä puskafarssi.

— Halusimme esittää kepeän komedian, josta kuitenkin löytyisi myös sisältöä.

Komediaa esitetään heinäkuun alkuun saakka, yhteensä näytöksiä on 12.

 

Tasihinin talon teatterikesä jatkuu heinäkuun lopussa lastenteatterilla. Taidekoulu Estradilta tuttu opettaja, teatteri-ilmaisun ohjaaja Aapo Stavén muuntautuu ystävänsä Kimmo Tihveräisen kanssa Herra Kivisen puutarhatontuiksi.

Roskia, roskia -lastennäytelmästä nähdään yhdeksän esitystä.

Lisäksi Tasihinin talon pihalla kuullaan konsertteja. Kesäkuussa pihalla konsertoi kansanmusiikkiyhtye Kipinä. Heinäkuun lopussa kuullaan Ratsuväen perinnesoittokunnan konsertti, joka viime vuonna oli valtava yleisömenestys.

 

Tasihinin tapahtumakesä

Teatteria

Heinähattu, Vilttitossu ja Littoisten riiviö. Studioteatterin tuotanto. 9.5.—29.5.

Mies joka ei osannut sanoa ei. Taito Etelä-Karjalan oma tuotanto. 10.6.—2.7.

Roskia, roskia -lastennäytelmä. 24.7.—2.8.

Muuta

Kansanmusiikkiyhtye Kipinä 11.6.

Kukkopillinmaalauksen

SM-kisat 25.6.

Ratsuväen perinnesoittokunnan konsertti 29.7.

Kirjoittaja:
Riina Nokso-Koivisto