Kassakoneet alkavat kilistä Isossa-Kristiinassa

Lappeenranta. Uudistetun kauppakeskuksen ensimmäisen vaiheen avajaiset ovat torstaina. Tilat täyttyvät kaupungin sisällä muuttavista ja aivan uusista liikkeistä

Kaija Lankia

Ison-Kristiinan käytävillä käy hyörinä. Oikean puolen liiketiloissa häärii rakennusmiehiä keltaisissa huomioliiveissään, vasemmalla puolella pitsiliivit odottavat alusvaateliikkeen rekeissä siisteissä riveissä. Avajaisiin on kaksi päivää.

Rakentajat, myymälöiden henkilökunta ja Anttilan väistötilojen tyhjennysmyynnin asiakkaat väistelevät toisiaan sulassa sovussa.

Janika Tiiromäki, Jasmi Martikainen ja Susanna Lehtinen järjestävät koruja ja asusteita esille koruliikkeen ikkunan takana. Bijou Brigitte -liikeketju laajenee nyt Lappeenrantaan.

— Täällä ei vastaavaa liikettä ole. On kultasepänliikkeitä, mutta meillä pääpaino on koruissa, joita voi vaihtaa kunkin asun mukaan, myymäläpäällikkö Heidi Korhonen kertoo.

Hän luottaa liikkeen menestykseen Lappeenrannassa siinä kuin pääkaupunkiseudun tai Lahden kauppakeskuksissa.

 

Luottavainen on myös Ison-Kristiinan omistajan Cityconin hankekehityspäällikkö Heikki Alén. Uudistetun kauppakeskuksen uskotaan vetävän asiakkaita Lappeenrannasta ja kauempaakin.

— Ensi vuoden kokonaismyynniksi olemme arvioineet 130 miljoonaa euroa. Asiakastavoite on 5,6 miljoonaa käyntikertaa, hän kertoo.

Asiakkaita houkutellaan muodin ja sisustuksen ohella päivittäistavaroilla, ravintoloilla ja kahviloilla. Lisätilaa saanut hotelli Lappee yhdistyy nyt saumattomasti kauppakeskukseen.

Liiketiloja on kaikkiaan 80, joista lähes 90 prosenttia on jo vuokrattu. Ravintoloiden ja kahviloiden osuus liikepinta-alasta on suurempi kuin missään muussa Suomen kauppakeskuksessa.

— Kaupunginteatteri kauppakeskuksessa on ainutlaatuisia, Alén korostaa.

Kesän mittaa avautuu uusia liikkeitä, ja ison avajaisjuhlan aika on lokakuussa. Silloin päästään myös elokuviin Finnkinon teattereihin.

Kaupunginteatterin pieni näyttämö otetaan käyttöön marraskuussa, iso tammikuussa.

Kirjoittaja:
Kaija Lankia