Kesäteatterissa lauletaan ja nauretaan

Kesäteatteri. Lastenteatterit keskittyvät kesällä Lappeenrantaan ja Imatralle. Muualla maakunnassa tarjolla on maalaiskomedioita ja musiikkinäytelmiä.

Maaria Drake

Heinähattu, Vilttitossu ja Littoisten riiviö

Studio-teatteri, Tasihinin talo, Lappeenranta

Sinikka ja Tiina Nopolan hassut hahmot yrittävät selvittää, kuka kumma on mysteerinen Littoisten riiviö. Mukana tutkimuksissa ovat myös virkaintoiset poliisit Rillirousku ja Isonapa, Alibullenin neidit ja Kattilakosken perhe. Esityksen ohjaa Maria Fomin ja musiikin sävellyksestä ja sovituksesta vastaa Juho Liira.

Ensi-ilta: 9.5.

Viimeinen esitys: 29.5.

 

Pikku prinssi

Kehruuhuone, Lappeenranta

Pikku prinssi on Antoine de Saint-Exupéryn filosofinen satuklassikko vuodelta 1943. Prinssi lähtee kotitähdeltään etsimään ystäviä, tietoa ja oppia — ja löytää niitä kaikkia.

Ensi-ilta: 20.5.

Viimeinen esitys: 5.6.

 

Albatrossi ja Heiskanen

Linnoituksen kesäteatteri, Lappeenranta

Juha Vainion lauluihin perustuvassa musiikkinäytelmässä Albatrossi ja Heiskanen nähdään muun muassa Eppu Salminen, Anneli Ranta ja Jarkko Tiainen.

Ensi-ilta: 24.6.

Viimeinen esitys: 2.8.

 

Suklaasydän

Kruununpuiston kesäteatteri, Imatra

60-luvun ikivihreitä pursuavassa näytelmässä etsitään ratkaisua talousvaikeuksissa ja purku-uhan alla pyristelevän tanssiravintolan pelastamiseksi. Musikaalin tähtinä nähdään Maria Lund, Leena Rousti ja Elina Aalto.

Ensi-ilta: 27.6.

Viimeinen esitys: 1.8.

 

Miehen tuoksu

Parikkalan kesäteatteri

Kaakon kansalaisopiston teatteriryhmä Parikanpäreet esittää Tanja Puustinen-Kiljusen maalaiskomedian. Siinä kotitilallaan asuvan poikamiehen ystävät ryhtyvät etsimään tälle morsiota.

Ensi-ilta: 28.6.

Viimeinen esitys: 6.8.

 

Jääkärin morsian

Mikkis-teatteri, Parikkala

Sam Sihvon kirjoittama laulunäytelmä esitettiin ensimmäisen kerran vuonna 1921 Suomen Kansallisteatterissa. Siitä on tehty myös kaksi elokuvaversiota. Mikkis-teatterille näytelmä on dramatisoitu hieman modernimmaksi versioksi. Ohjauksesta vastaa Paavo Vanhanen.

Ensi-ilta: 30.6.

Viimeinen esitys: 2.8.

 

Viimeiset mohikaanit

Hakamäki, Savitaipale

Välijoen nuorisoseura Riento tulkitsee Johanna Juslinin ohjauksessa näytelmän Viimeiset mohikaanit. Se kertoo elämänmuutosta etsivän porukan päätöksestä perustaa intiaaniheimo.

Ensi-ilta: 1.7.

Viimeinen esitys: 15.7.

 

Akattoman kylän onni

Aholan kesäteatteri, Joutseno

Suursikalan omistaja Onni Ahola on myös Korven Sinkut ry:n nokkamies. Kun karjuflunssa iskee sikalaan, karjut määrätään rokotettaviksi. Simo Perämäen tekstin ohjaa Päivi Lavikainen.

Ensi-ilta: 2.7.

Viimeinen esitys: 16.7.

 

Uppo-nalle ja rohkea Reeta

Irti-teatteri, Asemapaikan kesäteatteri, Imatra

Elina Karjalaisen tuttu satuhahmo Uppo-nalle ystävystyy Reeta-tytön kanssa. Yhdessä he lähtevät koko heidän kesänsä mullistavaan seikkailuun.

Ensi-ilta: 8.7.

Viimeinen esitys: 24.7.

 

Sankarit Saimaalla

Saimaan teatteri, Taipalsaari, Joutseno, Ruokolahti

Saimaan teatteri kiertää pieniä paikkakuntia Etelä-Karjalan ja –Savon alueella. Sankarit Saimaalla on musta komedia, jossa supersankarileirille osallistuvat henkilöt ovat tyytymättömiä omaan elämäänsä.

Esitykset: Taipalsaarella 11.–12.7.

Joutsenossa 13.7.

Ruokolahdella 15.7.

 

Jeppe Niilonpoika

Pulsan asema

Rata-ryhmä esittää Ludvig Holbergin komedian Jeppe Niilonpoika. Jepelle on kovasti viina mieleen, eikä vaimo aina ole siitä mielissään. Näytelmän ohjaa Aapo Stavén.

Ensi-ilta: 17.7.

Viimeinen esitys: 8.8.

 

Herra Kivisen puutarhatontut

Tasihinin talo, Lappeenranta

Puutarhatontut Oskari ja Olavi asuvat Herra Kivisen puutarhassa. He joutuvat usein keskelle merkillisiä tilanteita. Välillä pitää myös ottaa jalat alle, herra Kivinen kun ei aina arvosta tonttujen puutarhanhoitotaitoja.

Ensi-ilta: 24.7.

Viimeinen esitys: 2.8.

 

Kultakuume

Tarkkolan nuorisoseura, Hikipään vintti, Ruokolahti

Vanhat sormukset ja kultaketjut saavat kyytiä, kun naisväki hoksaa, että myymällä vanhat korut voi ansaita sievoisen summan. Markku Hattulan ja Arto Seppälän komedian ohjaa Pirjo Tiippana.

Ensi-ilta 31.7.

Viimeinen esitys: 9.8.

Kirjoittaja:
Maaria Drake