Categories
Artikkelit

Kisapuiston katsomoon uutta kuosia

Lappeenranta. Klaffipenkit korvaavat vanhat muovikuppipenkit. SaiPa puntaroi hallin katossa olevan mediakuution uusimista.

Jarmo Hämäläinen

Kisapuiston jäähallin katsomon viihtyisyyttä kohennetaan ja katsojien liikkumista helpotetaan suurella penkkiremontilla. Vanhat muoviset kuppipenkit korvataan kankaisilla klaffipenkeillä, joiden istuinosa voidaan nostaa ylös.

— Klaffipenkit antavat enemmän tilaa rivien välissä liikkumiselle ja ne helpottavat myös siivoamista. Muoviset kuppipenkit kärsivät myös siitä siitä, että niiden päällä hypittiin, Kisapuiston työnjohtaja Jarmo Tynkkynen muistuttaa.

Kisapuiston katsomossa korvataan yli tuhat jäljellä olevaa muovista kuppipenkkiä sinisillä klaffipenkeillä eli samanvärisillä joita katsomossa jo on.

Muovisia kuppipenkkejä jää vielä päätykatsomoon ja joillekin katsomokaistaleille.

— Ne vanhimmat ja heikkokuntoisimmat muovipenkit eli päädyssä olevat oranssiset vaihdetaan hieman parempikuntoisiin vihreisiin muovipenkkeihin, Tynkkynen kertoo.

 

Liiga-SaiPan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi pitää Kisapuiston penkkiremonttia hyvänä parannuksena katsojien viihtyvyyteen.

— Ikävää sinänsä, että niiden kuppipenkkien piti ehtiä elinkaarensa päähän ennen kuin uusia saatiin. Tämä remontti on kuitenkin iso parannus katsomoon.

— Pitää muistaa, että SaiPan pelien lisäksi Kisapuistossa on paljon muitakin yleisötapahtumia, kuten konsertteja, Kallioniemi sanoo.

 

SaiPa puntaroi parhaillaan Kisapuiston jäähallin kattoon kiinnitetyn mediakuution uusimista. Nykyinen kuutio on ollut paikallaan kuusi vuotta.

Kuution videotykeistä tulevien pelitilanteiden hidastusten ja mainosten näkyvyys kaikkiin katsomon osiin ei ole tyydyttävä.

— Tekniikka kehittyy, ja ihmisten vaatimustaso kasvaa koko ajan. Yhden seuran kustantamana mediakuution uusiminen on melkoinen haaste, sen verran kallis urakka se on. Hinta on lähempänä kahtasataa tuhatta kuin sataa tuhatta euroa, Kallioniemi sanoo.

Kouvolassa kaupunki osallistui mediakuution kustannuksiin, kun jäähallia parannettiin liigakuntoon. Lappeenrannassa kaupunki ei ole osallistunut mediakuution kustannuksiin.

 

Omat rajoituksensa mediakuution uusimisessa asettaa Kisapuiston vanha jäähalli.

Kouvolan uusi led-tekniikalla toimiva mediakuutio painaa lähes kymmenkertaisesti sen, minkä Lappeenrannan kuutio. Kisapuiston hallin kattorakenteet eivät sellaista kestä. Nykyinen kevyemmällä tekniikalla toteutettu kuutio painaa vain muutamia satoja kiloja.

— Koetamme koko ajan löytää keinoja, joilla mediakuution näkyvyyttä voi parantaa. Mahdollisesti se tehdään uusimalla kuution videotykkejä, Kallioniemi sanoo.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen