Lasten palveluille parhaat arviot Taipalsaarella

Taipalsaari. Kuntalaiskysely viestii tyytymättömyydestä kunnan johtamiseen.

Timo Laitakari

Peruskoulu, lasten päivähoito ja neuvolat saivat palveluista parhaat arviot Taipalsaaren kuntalaiskyselyssä. Myös erilaiset liikuntapalvelut saivat varsin hyviä arvioita. Kyselyyn vastasi netissä ja paperilla 260 kuntalaista.

Kun kuntalaisia pyydettiin kertomaan, kuinka hyvin palvelut on Taipalsaarella hoidettu, huonoimmat arviot tulivat lukiosta, ammatillisesta koulutuksesta ja kulttuurista. Tämä ei ole yllätys, sillä näitä palveluita ei Taipalsaarella ole juuri edes tarjolla.

Huonoja arvioita kunta sai myös yritystoiminnan tukemisesta ja joukkoliikenteestä. Hyviä arvioita tuli juomaveden ja ilman laadusta sekä jätehuollosta.

Kyselyssä kuntalaisia pyydettiin ottamaan kantaa myös erilaisiin kunnan johtamiseen ja tulevaisuuteen liittyviin väitteisiin. Kaikkien selvin vastaus tuli Taipalsaaren jatkamiseen itsenäisenä. Kuntaliitokselle on vain vähän kannatusta. Kunnan talouden tasapainottamiseksi kulujen karsiminen on selvästi suositumpi vaihtoehto kuin veronkorotukset tai lainan otto.

Kunnan johtamiseen liittyvissä kysymyksissä yleislinjana oli lievä kriittisyys. Sekä virkamiesjohdon että luottamushenkilöiden aktiivisuus ja kuntalaisten kuunteleminen saivat keskimäärin hieman negatiiviset arviot. Samoin väitteet siitä, että kuntaa johdetaan tehokkaasti ja että toiminta on suunnitelmallista.

Kunnanjohtaja Jari Willman ei näe mitään erityistä syytä kriittisille arvioille. Hänen mukaansa kunnan palvelut ovat varsin hyvät ja talouskin vielä kohtuullisella tolalla.

– Käytännön työssä negatiivista palautetta ei juuri tule, Willman sanoo.

Kuntalaiskyselyn toteutti kunnan tarkastuslautakunta.

Kirjoittaja:
Timo Laitakari