Matti Monosen paluu tyssäsi jalkavaivoihin

Lappeenranta. Minna Nikkanen ja nuoret ennätyshyppääjät nähdään Marskin kisoissa. Antti Ruuskanen saa hyvän haastajakaartin keihäskisaan.

Jarmo Hämäläinen

Paluuta kilpakentille tehnyt seiväshyppääjä Matti Mononen joutuu seuraamaan myös alkavan kesän kilpailut katsomosta tai kotisohvalta. Pari edellistä kisakesääkin on jäänyt Monoselta väliin loukkaantumisten ja sairastelun vuoksi.

Viime syksynä Matti Mononen aloitti uudelleen huipulle tähtäävän harjoittelun, mutta akillesjänne vihoitteli talven harjoituksissa niin paljon, että se jouduttiin hiljattain operoimaan.

— Matin akillesjänne putsattiin 5. toukokuuta ja ainakin tämä kesä on hänen osaltaan hyppäämisen suhteen ohi. Intoa harjoitteluun Matilla kyllä tuntuu vaan vieläkin olevan, Lappeenrannan Urheilu-Miesten puheenjohtaja Mauri Auvinen kertoo.

Matti Monosen piti avata kilpailukausi kahden viikon kuluttua 3. kesäkuuta Kimpisessä LUM:n Marskin kisoissa.

 

Kimpisen seiväshyppykisassa naisten kotimainen kärkinimi Minna Nikkanen saa kovia haastajia nuoresta kaartista. Hallikaudella alle 17-vuotiaiden maailmantilaston kärkiryhmään nousseista suomalaishyppääjistä ainakin Wilma Murto on tulossa Lappeenrantaan.

Miesten keihäskisassa viime kesän EM-kultamitalisti Antti Ruuskaselta odotetaan pitkiä kaaria Kimpisessä. Kauden avaus 86.61 Dohassa antoi jo viitteitä Ruuskasen kovasta vireestä MM-kesänä.

— Olihan se Antilta hieno avaus. Tuollainen heitto kauden alussa ottaa aina vähän paineita pois ja heittäminen on sitten rennompaa. Tuloksiakin ehkä tulee helpommin, heittolajien päävalmentajana Urheiluliitossa pitkään toiminut Mauri Auvinen sanoo. 

Dohan voittokaaren kiskaisija Tero Pitkämäki kilpailee Marskin kisojen aikaan Roomassa timanttiliigassa, mutta muuten kotimainen kärkikaarti on hyvin edustettuna Lappeenrannassa.

Ari Mannio ja Teemu Wirkkala avaavat kotimaisen kautensa Marskin kisoissa ja mukana on myös tuore 80 metrin ylittäjä Toni Sirviö.

— Viime kesänä yli 80 metriä heittänyt Sami Peltomäki tulee myös kisaan. Virosta tulee Risto Mätas, joka oli EM-kisoissa seitsemäs, Auvinen kertoo.

 

Naisten keihäskisassa hyvää tulosta hakevat Suomen mestari Oona Sormunen ja viime kesänä yli 57 metrin kaaren heittänyt Simpeleen Urheilijoiden Heidi Nokelainen.

Zürichin EM-kisoissa miesten 400 metrin aitajuoksussa finaaliin asti yltänyt Oskari Mörö saa Kimpisessä vauhdittajikseen kaksi kenialaista 49 sekunnin juoksijaa.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen