Seitsemäs kausi superissa ja neljäs joukkue

LAPPEENRANTA. Inka Pietilä tuo kokemusta vahvasti nuorentuneeseen Pesä Ysien joukkueeseen. Kirittäret ja Lapua ovat edelleen naisten superpesiksen ainoat mestarisuosikit.

Jarmo Hämäläinen

Jos naisten superpesiksen pelinjohtajien asiantuntemukseen on luottamista, ei Pesä Ysien kausi jatku Vanhalla kentällä syyskesällä pudotuspeleihin asti. Kauden avausinfossa julkistetussa pelinjohtajien rankinglistassa Pesä Ysit sijoittui 11 joukkueen sarjassa sijalle yhdeksän.

— Vaikea sanoa noista ennusteista, kun ei ole harjoituspelissä kohdattu kovinkaan monta tulevaa vastustajaa, tuumi Pesä Ysien tämän kauden nimekkäin vahvistus Inka Pietilä.

Kolme edellistä kautta Viinijärvellä pelannut taitava vaihtolyöjä tuo Pesä Ysien nuorentuneeseen joukkueeseen kaivattua kokemusta. Oulun Lipon 24-vuotias kasvatti aloittaa superissa nyt seitsemännen kautensa.

Lipon ohella Pietilä on pelannut superia Siilinjärvellä ja Viinijärvellä, ja hän on noussut myös Itä-Länsi-pelaajaksi.

— Juteltiin äsken muutamien tuttujen pelaajien kanssa ja ihmeteltiin, että miten tässä näin kävi. Ei siitä kauan ole, kun oltiin joukkueen nuorimpia pelaajia, ja nyt ollaan kokeneimpia, sairaanhoitajaksi opiskeleva Pietilä ihmetteli.

Juuri opinnot veivät Pietilän kolmeksi vuodeksi Joensuuhun, ja pelipaikka löytyi naapurista Viinijärveltä. Nyt pelipaikka on Lappeenrannassa ja asuinpaikka Kouvolassa, jossa Pietilä viimeistelee opintojaan ja seuraa poikaystävänsä Sasu Toikan pelejä superpesiksessä.

 

Pesä Yseissä Pietilälle on varattu iso rooli niin sisä- kuin ulkopelissä: sisäpelissä tilanteiden rakentaminen vaihtolyöjänä ja ulkopelissä polttolinjalla.

— Jos kokemuksen tuomaa rauhallisuutta pystyn nuoreen joukkueeseen tuomaan, niin hyvä on, sanoo Pietilä, joka on 134 superpesiksen ottelulla joukkueen ylivoimaisesti kokenein pelaaja.

Seuraavaksi eniten superin pelejä Ysien joukkueesta on pelannut lukkari Essi Pehrman, jolla on koossa 59 pääsarjaottelua. Kaikki joukkueen pelaajat ovat 1990-luvulla syntyneitä.

— Jossain kohdassa joukkueissa tulee murrosvaihe, kun kokeneet pelaajat siirtyvät syrjään. Meillä rakennetaan nyt tulevien vuosien joukkuetta, mutta totta kai tavoittelemme paikkaa pudotuspelissä ja kahdeksan parhaan joukossa, Pesä Ysien pelinjohtaja Jari Heikkilä muistuttaa.

 

Pesä Ysit aloittaa naisten superpesiksen ensi sunnuntaina Mansen Räpsän vieraana. Joukkue sijoittui pelinjohtajien veikkauksessa juuri Ysien yläpuolelle kahdeksanneksi. Lappeenrantaan tulevat toukokuussa rankingin viimeiseksi sijoitettu Vihti ja sarjan ylivoimaiset kärkisuosikit Kirittäret ja Lapua.

— Toukokuun jälkeen ollaan paljon viisaampia siitä, missä mennään, Heikkilä sanoo.

 

Ranking 2015

Naisten superpesiksen pelinjohtajat veikkasivat joukkueiden järjestyksen. Oman joukkueen sijoitusta ei saanut arvioida.

1) Kirittäret, 2) Lapua, 3) Rauman Lukko, 4) Porin Pesäkarhut, 5) Viinijärvi, 6) Kempele, 7) Kankaanpää, 8) Manse, 9) Pesä Ysit, 10) Seinäjoki, 11) Vihti

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen