City-korttelissa loppukiri

Lappeenranta. Rakennusliike hakee purkulupaa Matkatalolle. Entisen kirjakaupan kulman ja Liiketalon julkisivut uusiutuvat.

Anne Kotiharju

City-kortteli Lappeenrannassa saattaa olla uudessa kuosissa parin vuoden kuluttua. Rakennusliike Jatke valmistautuu rakentamaan Valta- ja Kauppakadun kulmaan enimmillään kahdeksankerroksisen asuinliiketalon. Jatke on hakenut vain Matkatalolle purkulupaa ja toimenpidelupaa.

-Hakemuksessa on tällä hetkellä Matkatalo, mutta Koulutalo tulee perässä. Senkin purkulupaa haetaan vielä kesän kuluessa, kertoo Jatkeen aluejohtaja Jari Salonen.

Uuden talon rakentamisesta päättäminen on venynyt. Nyt tavoitteena on aloittaa purkaminen syksyllä. Salosen mukaan purkutöihin ei lähdetä, ennen kuin uudelle rakennukselle on saatu yhtiöltä aloituslupa.

-Ainakaan kaikkea ei pureta pois, ennen kuin tiedetään rakentamisen alkavan. Tarkoitus on, ettei purettu tontti jää tyhjilleen.

Matka- ja Koulutalo kumisevat jo tyhjyyttään. Subwaykin ilmoitti muuttavansa pois, kuten valuutanvaihtopiste Safarkin. Subway siirtyy Sammonlahteen ja Safar Kauppakadulle säästöpankin taloon.

Koulutalossa vuokralla oleva Hemtex sanoo, ettei heillä ole kerrottavaa muuttosuunnitelmista.

 

Kävelykatu Oleksin ja City-käytävän kulmassa sijaitsevaa entisen Suomalaisen kirjakaupan rakennusta kohennetaan tänä vuonna. Heikki Vaahto kiinteistön omistavasta Ecumesta kertoo, että kaksikerroksinen osa ”laitetaan siistiin kuntoon sisältä ja ulkoa”. Iso liiketila jaetaan neljäksi.

-Tärkeimmät käyttäjät on jo valittu.

Oleksin ja Koulukadun kulman tontille on vireillä kaavamuutoshakemus enimmillään kahdeksankerroksiselle rakennukselle. Vaahdon mukaan tuleva kaava saa odottaa toteutustaan pitkään.

-Näillä, mitä nyt tehdään, mennään ainakin kymmenen vuotta.

 

Cityllä olevaan Liiketaloon tehdään julkisivuremonttia. Hallituksen puheenjohtajan Mauri Hiltusen mukaan remontti valmistuu heinäkuun alkuun mennessä.

Hiltunen huokaa, että City-korttelia on nyt vatuloitu 11 vuotta. Viimein yhden vaiheen loppu häämöttää. City-parkin rakentaminen alkanee kesällä, ja Marian aukion sen jälkeen.

-Rakentamisen ajasta tulee tuskainen. On häpeäpilkku kaupungille, kun kaikki rakentavat eri aikaan. Liiketilat tyhjenevät, ja se tekee ison loven taloyhtiölle.

Liiketalon ja tulevan pankkitalon väliin jäävä Keskustalon julkisivu on tarkoitus uudistaa sen jälkeen, kun pankkitalo valmistuu.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju