HT Laser avaa Lappeenrannassa

Lappeenranta. Yhtiö työllistää alkuvaiheessa 4-5 henkilöä. Lappeenrantaan houkutteli teknillisen yliopiston tarjoama tietotaito.

Sakari Muurinen

Metallikomponentteja valmistava HT Laser Oy avaa uuden toimipisteen Tulevaisuuden tehtaalle Skinnarilaan. Yrityksen on tarkoitus aloittaa toimintansa vuoden loppuun mennessä.

Alkuvaiheessa yhtiö aikoo palkata 4-5 henkilöä. Toimitusjohtaja Jukka Teiskosen mukaan tavoitteena on nostaa työntekijämäärä tulevaisuudessa pariinkymmeneen.

– Lappeenranta toimii ikään kuin kasvun luojana muille tehtaille. Uskomme, että alueella riittää kysyntää tuotteillemme.

HT Laser on laserteknologiaan perustuva yritys, joka valmistaa metallikomponentteja koneenrakentajille ja alihankkijoille. Yhtiöllä on entuudestaan seitsemän toimipistettä Suomessa ja yksi Puolassa.

Teiskonen sanoo, että osasyy Kaakkois-Suomen toimipisteen avaamiseen on Lappeenrannan teknillisen yliopiston tarjoama tietotaito. Yritys aikookin tiivistää laserhitsaukseen liittyvää tutkimusyhteistyötään yliopiston kanssa.

– Mehän olemme yritys, joka toimii lähellä asiakasta. Kaakkois-Suomessa ei oikein ole oltu läsnä aikaisemmin, Teiskonen summaa.

HT Laser Oy

Vuonna 1989 perustettu yhtiö kuuluu Teiskonen Oy -konserniin.

Samaan konserniin kuuluvat ohutlevyrakenteita valmistava Elekmerk Oy ja propulsiolaitteita valmistava Alamarin-Jet Oy.

Viime vuonna HT Laserin liikevaihto ylitti 39 miljoonaa euroa.

Yhtiöllä on toimipisteitä seitsemällä eri paikkakunnalla Suomessa.

Kirjoittaja:
Sakari Muurinen