Venäläiset ostajat hamuavat Sarviniemeä

Taipalsaari. Kaksi venäläisyritystä on kiinnostunut Sarviniemestä. Välittäjän mukaan alue olisi myyty mieluiten Suomen valtiolle.

Ilona Pesu

Sarviniemen ranta-alue saattaa siirtyä pian venäläisomistukseen Taipalsaarella.

Huoneistomarkkinointi Oy hieroo kauppoja kahden ostajaehdokkaan kanssa. Toinen niistä on venäläinen yritys, toinen taas kiinteistösijoittaja, jolla on maaomistuksia myös Virossa.

Huoneistomarkkinoinnin osakas Kristian Korimo luonnehtii ostajaehdokkaita vakavasti otettaviksi. Hänen tavoitteenaan on tehdä kaupat lokakuun alkuun mennessä. Mahdollisten ostajien suunnitelmista hän ei tiedä vielä tarkemmin.

— Luulisin, että siellä ei nyt alkuun tapahdu muuta, kuin tulee aita ympärille.

 

Välittäjän mukaan omistajat olisivat myyneet Sarviniemen mieluiten valtiolle. Tuolloin rantakaistale olisi jäänyt kesän viettäjille, ja puolustusvoimat olisi saanut loput maa-alueesta.

Toive kuitenkin kariutui valtion 3,3 miljoonan euron tarjoukseen, ja neuvottelut ovat päättyneet.

— Siitä ei olla valmiita maksamaan markkinahintaa. Voidaan todella sanoa, että kaikki kivet on käännetty, Korimo kertoo.

Kiinteistön myyntihinta on asettumassa 7,5 miljoonan euron paikkeille. Maa-aluetta on noin 80 hehtaaria. Siihen kuuluu 16 tuhannen hehtaarin vesialueoikeus ja yli tuhat kalastuslupaa.

 

Sarviniemen omistajina on tällä hetkellä useita yrityksiä. Alueen aiemmin omistanut Saimaa Spirit Oy on kaupparekisterin mukaan jakautunut kolmeksi uudeksi yritykseksi ja lopettanut toimintansa vuodenvaihteessa.

Uusien yritysten taustalta löytyvät kaupparekisteristä liikemiehet Jukka Suninen ja Unto Karjalainen, jotka vaikuttivat aikanaan myös Saimaa Spiritissä.

Sarviniemen venäläisistä ostajaehdokkaista kertoi ensimmäisenä Yle Etelä-Karjala.

 

 

 

 

 

 

Kirjoittaja:
Ilona Pesu