Lentoaseman matkustajamäärät yhä alhaalla

Lappeenranta. Säännöllisiä lentoja vain Italian Bergamoon.

Timo Laitakari

Lappeenrannan lentoaseman matkustajamäärät ovat alhaalla, kun vuoroja on lopetettu. Tällä hetkellä kentältä on säännöllisiä lentoja vain Italian Bergamoon.

Lappeenrannan lentokentän matkustajamäärät ovat jääneet keväällä vähäisimmiksi moneen vuoteen. Tänä vuonna Lappeenrannan kenttää on käyttänyt tammi-toukokuussa vain reilut 20 000 matkustajaa, kun parhaimmillaan vuonna 2012 tammi-toukokuun matkustajamäärä oli yli 43 000.

Toukokuussa matkustajia oli 3 001, mikä on alhaisin luku sitten helmikuun 2013.

Lentoaseman vt. päällikkö Sari Joronen kertoo, etteivät huonot matkustajamäärät ole vaikuttaneet henkilökunnan määrään tai kentän toimintoihin.

Syyt huonoihin lukuihin ovat tiedossa. Viimeksi lentoyhtiö Ryanair lopetti kentältä vuorolennot Saksaan ja Barcelonaan konepulaan vedoten. Tällä hetkellä kentän ainoa säännöllinen yhteys on Ryanarin vuoro Italian Bergamoon kahdesti viikossa.

Jos uusia vuoroja ei tule, koko vuoden matkustajamäärä jää selvästi alle 50 000 matkustajan. Viime vuonna Lappeenrannan matkustajamäärä oli noin 90 000, ja huippuvuonna 2011 kenttää käytti reilut 116 000 matkustajaa.

Lappeenrannan lentokentän siirtämistä valtiolliselta Finavialta maakunnallisen säätiön omistukseen on käyty keskusteluja.

Nyt siirto odottaa uuden liikenne- ja viestintäministerin linjausta, ja valtiolta lupausta useiden miljoonien eurojen rahoitusta.

Kirjoittaja:
Timo Laitakari