Linnoituksessa vilisee nyt humpan tahtiin

Lappeenranta. Musiikkitapahtuma kilpailee kävijöistä viikonlopun muun tarjonnan kanssa. Humpalla on kuitenkin sijansa kaupungin kesässä.

Mira Mannersola

Humppa tekee paluun Lappeenrannan kesään tänä viikonloppuna. Torstaina käynnistynyt Humppaa & Skumppaa -tapahtuma houkuttelee yleisöä Linnoitukseen neljänä peräkkäisenä päivänä.

Kesätapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.

— Jännittää nähdä, kuinka tämä sujuu. Vielä ei voi tietää, tuleeko konsertteihin yksi, sata vai tuhat ihmistä, sanoo tapahtumaa järjestävä Sari Kaasinen.

Odotukset ovat kuitenkin korkealla. Vuosina 1977—1988 järjestetty Lappeenrannan humppafestivaali on jättänyt jälkensä kaupungin asukkaisiin, ja humppa otetaan yhä vastaan lämpimästi.

— Torstainen Tuure Kilpeläisen konsertti ainakin oli loppuunmyyty. Muutenkin vastaanotto on ollut positiivista. Ihmiset ovat iloisia, kun humppa on vihdoin taas täällä.

 

Alueen markkinamyyntiä järjestänyt Jouko Kolhonen ei huolestu, vaikka kojuilla ei vielä torstaina ollutkaan väkeä ruuhkaksi asti.

— Satamatorin kansainväliset markkinat vetävät osan kävijöistä. Uskon, että Humppaa & Skumppaa tulee olemaan menestyvä tapahtuma. Humpalla on vanha, hyvä kaiku ja positiivinen maine täällä Lappeenrannassa.

Alueella asuva Kolhonen on tyytyväinen, kun Linnoituksessa on vilskettä.

— Linnoitus on herännyt henkiin Kehruuhuoneen, kanojen ja lampaiden myötä. Lapsiperheitä käy täällä enemmän kuin ikinä, ja kulttuuritarjontaa on aiempaa enemmän. Vihdoin on ymmärretty, ettei kaikki pyöri pelkällä keskioluella.

 

Tapahtuman artistit ja yhtyeet esiintyvät kesäteatterilla, Vihreällä makasiinilla ja Kehruuhuoneella.

— Sadetta ei onneksi tarvitse pelätä. Kaikilla esiintyjillä on katto pään päällä, ja yleisötkin ovat sateensuojassa, Kaasinen kertoo.

Tulevat konsertit ja musiikkinäytelmä kiinnostivat torstaina myös Humppatorin puolella.

— Olimme Katri Helenan kanssa nuoria samaan aikaan. Häneltä haluaisin käydä pyytämässä nimmarin, sanoo Seppo Villa.

— Kunhan koju suljetaan, niin toki menemme katsomaan kesäteatterinäytöksen, Kolhonen sanoo.

Kirjoittaja:
Mira Mannersola