Hämmäauteensuon lähimetsä Metso-suojeluun

Lappeenranta. Kaupunginhallitus näytti vihreää valoa metsän liittämiselle suojeluohjelmaan.

Juho Maijala

 

Lappeenranta aikoo suojella Hämmäauteensuon eteläpuolella sijaitsevan metsän. 10,7 hehtaarin vanhan metsän alue liitetään Metso-suojeluohjelmaan. Suojelualueeksi esitetyllä alueella sijaitsevat Hämmäauteensuon laavut ja osa luontopolusta.

Kaakkois-Suomen Elinkeino-, liikenne-, ja ympäristökeskus (Ely) tarjosi kaupungille 52 250 euroa korvaukseksi Hämmäauteensuon lähimetsän suojelusta. Lappeenrannan tekninen lautakunta ja maanantainen kaupunginhallitus hyväksyivät tarjouksen omalta osaltaan.

Kiinteistö- ja mittaustoimen mukaan Hämmäauteensuon lähimetsien liittäminen Metsoon on perusteltua kohteen luontoarvojen takia. Lisäksi tarjottu summa on kohtuullinen 3 000 kiintokuution puista. Summa on puolet alueen käyvästä metsätalousarvosta.

Hämmäauteensuo sijaitsee Vanhan Viipurintien varrella, noin seitsemän kilometriä Lappeenrannan keskustasta.

 

Ely esitti myös Tyysterniemen Naurissaaren Metso-suojelua. 7,6 hehtaarin saaren suojelusta oltaisiin korvattu 14 550 euroa, eli 30 prosenttia alueen käyvästä metsätalousarvosta.

Tekninen lautakunta piti korvausta liian alhaisena, eikä hyväksynyt tarjousta. Lisäksi Naurissaari on jo ennestään kaupungin suojelema virkistysalue, jonne ei Metso-suojelun vuoksi voisi rakentaa esimerkiksi laitureita tai polkuverkostoa.

 

Kirjoittaja:
Juho Maijala