Koskista löytyi Kultsulle maalitykki

JOUTSENO. Topi Järvi kiittää Saku Pesosta Joutsenoon päätymisestään. Laitapelaajaksi koulutettu Järvi taistelee maalipörssin voitosta jalkapallon kakkosessa.

Anssi Silvennoinen

Kultsu FC:n oma Valkeakosken-kykyjenetsijä on suoriutunut tehtävistään vakuuttavasti. Täksi kaudeksi joutsenolaisseuraan löydetty Topi Järvi on latonut kymmenessä ottelussa 11 maalia.

Siirron takana oli Joutsenosta liigatason maalivahdiksi ponnistanut Saku Pesonen, joka on edustanut FC Hakaa vuodesta 2009.

-Saku ehdotti, että lähde Kultsuun pelailemaan. Minä siinä hetken aikaa mietin ja mietin. Jossain vaiheessa Pesonen taisi sanoa, että nyt sää perkele lähdet sinne. Sain puhelinnumeron, soitin siihen ja tässä sitä nyt ollaan, Järvi, 22, kertoo.

Järvi on kotoisin Lempäälästä. Koko aiempi elämä ja peliura kului Tampereen seudulla. Helmikuussa osoite vaihtui Joutsenoon.

-Lähin sukulaiseni asuu Lahdessa. Kaikki muu perhe on Tampereen lähellä. Siinä mielessä muutto tänne oli aika iso askel.

 

JÄRVI kuuluu Hakan kovatasoiseen 1993-ikäluokkaan. Hän edusti Hakaa 20 liigaottelussa ja kahdeksan kertaa ykkösessä.

Viime kaudella Järvi siirtyi peliajan perässä kolmoseen. Hän teki kymmenen maalia valkeakoskelaisen Pallo-Sepot -44:n paidassa.

-Meillä oli ajatuksissa nostaa Koskin oma porukka kakkoseen. Ei ihan riittänyt. Jäimmekö pisteen vai kahden päähän noususta.

Jatkaminen kolmosessa ei ollut Järvelle vaihtoehto. Hän harjoitteli koko viime kauden Hakan mukana ja tuli vaihdosta kentälle harjoitusottelussa Tampereen Ilvestä vastaan vielä tämän vuoden tammikuussa.

Hakassa Järveä valmensivat muun muassa Sami Ristilä, Juha Malinen, Harri Kampman ja Juho Rantala.

-On mukava tunne, kun saa huippuvalmentajien huippuosaamista. On se varmasti vähäsen auttanut tällä polulla eteenpäin.

 

JÄRVI on koulutukseltaan laitalinkki, mutta sitä Kultsun 4-3-2-1-järjestelmässä ei ole tarjolla.

-Kun ensi kertaa kuulin meidän pelaavan sillä, mietin, että mitäköhän tästä tulee ja mihinköhän paikalle minut laitetaan. Olen saanut kymppipaikalla hääriä, mutta ei peli näytä hassummin kulkevan siinäkään. Pelaajistomme sopii tähän systeemiin.

Järven ykkösase on nopeus, jota Kultsun muut pelaajat ovat osanneet käyttää oikealla tavalla hyväksi. Lisäksi Järvi selvästi nauttii roolistaan, joka on hyökkäyssuuntaan vapaampi kuin ennen.

-Se on ollut aina sama taktiikka: pitkä päätyyn ja Topi perään, Järvi virnistää.

-Jätkät antavat hyviä syöttöjä, joista on ollut hyvä tehdä maaleja.

Vapaa-ajalla Järven taitoja hyödyntävät kämppä- ja joukkuekaverit Craig Hill ja Walter Kromholz, joille porukan nuorin toimittaa autonkuljettajan virkaa.

-Olen tykännyt olla Joutsenossa. Kannatti tulla. Ei ole tarvinnut kiroilla Pesosen suuntaan. Pikemminkin olen unohtanut kiittää tästä.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen