Imatran stadion nousee vauhdilla

IMATRA. Uusi monitoimistadion luo nykyaikaiset puitteet pesäpallo- ja hiihtotapahtumien järjestämiselle Ukonniemessä.

Anssi Silvennoinen

Imatran uusi monitoimistadion näkyy jo selvästi Ukonniemen maisemassa. Rakennustöiden aikataulu ja kustannusarvio ovat toistaiseksi pitäneet.

Suomen tuorein pesäpallo-, hiihto-, rullahiihto- ja ampumahiihtostadion on valmis lokakuun loppuun mennessä. Kompleksin hinta pysyy näillä näkymin suunnitellussa 2,5 miljoonassa eurossa.

Imatran Pallo-Veikot ei sentään siirrä sarjapelejään Linnalasta Ukonniemeen vielä tänä vuonna, vaikka pesäpallokentän asennus valmistuisikin ennen miesten ykköspesisjoukkueen kauden päättymistä.

-Pitäähän siellä silti käydä heti tuoreeltaan kokeilemassa harjoitusmielessä. Kyllä se on huikea paikka. Ei sitä osaa oikein kuvitellakaan ennen kuin se on valmis, IPV:n puheenjohtaja Jani Valkeapää kertoo.

Valkeapään mukaan uuden stadionin ja koko Ukonniemen alueen nykyaikaisuus antaa IPV:lle uusia mahdollisuuksia toimintansa kehittämiseen.

-Kyllä Linnala on aikansa elänyt. Pitää kiittää Imatran kaupunkia, joka on satsannut niin vahvasti liikuntapaikkoihin ja -matkailuun.

 

Ukonniemen stadionille tulee kiinteästi hieman yli 3 000 katsomopaikkaa, joista katoksen alla on 1 800.

-Katsomo tulee todella lähelle pelaajia. Se on iso plussa verrattuna Linnalaan. Tunnelmaa tulee varmasti sitä kautta, Valkeapää kertoo.

Ampumapaikan toisen reunavallin sisään rakennetaan kuivat pukuhuoneet. Suihku- ja saunatilat ovat viereisessä monitoimihallissa.

-Kaupunki on oman osansa tehnyt. Meidän oma haasteemme on parantaa ottelutapahtumaa ja pärjätä urheilullisesti. Ne meidän on tehtävä itse.

Imatran stadion on Kuopion Puijonlaakson jälkeen vasta toinen uusi pesäpallostadion Suomessa 2000-luvulla. Oulun Raksilaan valmistui pesäpallostadion 1997.

Imatralaiset haluaisivat järjestää Itä-Länsi-ottelun vuonna 2017. Pesäpalloliitto päättää asiasta elokuussa.

-Olisihan Itä-Lännen saaminen Imatralle tunnustus ja palkinto investoinnista lajille. Eihän tällaista voi ohittaa, Valkeapää toteaa.

 

Imatran Urheilijat järjestää Ukonniemen stadionilla SM-hiihdot 29.-31. tammikuuta 2016.

-Hiihtäjien kannalta tärkein asia on, että stadion on aivan meidän haasteellisten maastokohtiemme ja reittiemme äärellä, Imatran Urheilijoiden hiihtojaoston huippu-urheiluvastaava Kari Ahonen toteaa.

Ahosen mukaan seuran visio maastohiihdon puolella voisi olla Skandinavia cupin osakilpailun järjestäminen Imatralla.

-Se on kova tavoite, koska kilpailu osakilpailujen järjestämisestä on kovaa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Ampumahiihtopuolella pitkän tähtäimen visio voisi olla IBU-cup, joka on maailmancupin pikkuveli tai -sisko.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen