Katsojat ja hiihtäjät nauttivat kesäsprintistä

IMATRA. Toni Ketelä päihitti finaalissa kovat venäläishiihtäjät. Vanhat pesäpallomiehetkin pitivät näkemästään.

Kalle Sipiläinen

Linnalan pesäpallokentän nurmivallit ovat täyttyneet katsojista edellisen kerran yli 20 vuotta sitten. Tuolloin Imatran Pallo-Veikot pelasi SM-finaaleja, eilen maajoukkuemiehet hiihtivät kentällä kilpaa 3 712 kannustajan hurratessa.

Leikkimielisen Lunta tupaan -kesäsprintin voittoon lykki vaasalainen Toni Ketelä, joka pesi koko Venäjän nimekkään sprinttimiehistön.

— Vähän oli nihkeää, koska lumi oli jo sen verran vettynyttä, mutta iso plussa tästä järjestäjille. Mahtava tapahtuma, suitsutti Ketelä, joka jää Imatralle vielä lauantaihin asti harjoittelemaan uudella rullahiihtoradalla.

Ketelä ja toinen finaaliin selviytynyt suomalainen Martti Jylhä olivat laatineet taktiikan venäläisiä Andrei Parfenovia ja Aleksei Petukhovia vastaan.

— Sen verran olimme sopineet, että Toni on meistä parempi perinteisen sprintteri, ja jos hän menee keulille, niin pienestä merkistä minä jään tulpaksi, kertoi Jylhä.

 

Parisprintin olympiavoittajilla Sami Jauhojärvellä ja Iivo Niskasella suksi ei luistanut yhtä lujaa.

Kumpikin jäi alkueräänsä. Samoin kävi myös Imatran Urheilijoiden kaksikolle Lari Lehtoselle ja Ville Ahoselle.

— Ihan odotusten mukaisesti meni, kertoi Niskanen kesäisestä kisakokemuksestaan.

— Isoja miehiä vastaan eivät voimat riittäneet, kun tasatyönnöin mentiin. Tietysti yritin laittaa parhaani mukaan kampoihin, mutta kovat olivat kovia.

Venäläisten tähdeltä, olympiavoittajalta ja maailmanmestarilta Nikita Krjukovilta finaalipaikka karkasi niukasti välierässä. Krjukov kertoi hiihtäneensä aiemmin elokuussa, mutta ei koskaan jo heinäkuussa.

— Aamulla kun heräsin, muistin, että kamalaa, tänään pitää hiihtää, Krjukov kauhisteli tulkin välityksellä kenttähaastattelussa.

 

Tykkilumesta tehty ja suolattu 500 metrin lenkki kesti hyvin kasassa ajankohta huomioiden.

— Ei hiihtokilpailussa yleensä näin paljon yleisöä ole, hauskuutti hiihtäjistä Anssi Pentsinen vierailevan kenttäkuuluttajan Antero Mertarannan haastattelussa.

Yleisön joukossa myös tunnetut pesäpallomiehet seurasivat hiihtokilpailua tyytyväisin mielin.

— Hienoa, että saatiin yksi tällainen tapahtuma lisää ja Imatra taas esille, totesi pääkatsomon vieressä seisoskellut ”Mr. Pesäpallo” Ilpo Kytösalmi.

— Jos ne saavat vielä ne moottoripyörähommat luistamaan, niin alkaa näyttää hienolta.

Vuoden 1981 paras pesäpalloilija Mikko Vitikainen piti ideaa kesäkisasta ihan loistavana.

— Ovat ne pirunmoisen työn tehneet, Vitikainen hämmästeli järjestelyjä.

— Hiihto on Imatralla ihan loistokunnossa. Jos pesiskin saataisiin vielä kuntoon, niin hieno homma. Ehkä niin käy, kun lajeille tulee yhteinen stadion, hän toivoi.

Kirjoittaja:
Kalle Sipiläinen