Lelmun rooli kasvaa Apinassa

Musiikki | Kuukausittainen kattaus muuttuu jokaviikkoiseksi. Musiikin ja tapahtumien repertuaari laajenee.

Lappeenrannan elävän musiikin yhdistys Lelmu astuu nykyistä isompiin buutseihin. Yhdistys ottaa hoitaakseen elävän musiikin ja muun viikonlopun tapahtumatarjonnan ravintola Lucky Monkeysissa.

Lelmu on tähän asti pyörittänyt ravintolassa elävää musiikkia annostelevaa Kaik käy -klubia kerran kuukaudessa ja tiskijukkien levynsoitolle rakentuneita tapahtumia. Setit eivät muutu, mutta repertuaari laajenee.

— Ohjelmisto on varmasti vaihtelevampaa, kun iltoja on enemmän käytössä. Avoimia jameja ja muuta open stage -meininkiä, elokuvia ja erilaisia musiikkigenrejä, varapuheenjohtaja ja vastaava tuottaja Ville Silvennoinen listaa mahdollisuuksia.

Lelmun rooli Lucky Monkeysin tapahtumajärjestäjänä kasvaa porrastetusti syksyä kohti, sillä ravintolan omat bändibuukkaukset on tarkoitus soittaa sovitusti alta pois.

 

Ravintolalle tapahtumatarjonnan ulkoistaminen Lelmulle on oman toiminnan järkeistämistä ja selkeyttämistä. Elävän musiikin tarjonta on tehty tiskityön ohessa, ja näin työpanos siirtyy takaisin ravintolatyöhön.

— Lelmun Kaik käy -klubi on ollut hyvin organisoitu. Tarkoitus on kehittää musiikkikulttuuria eteenpäin, ja meille on parempi, että sen hoitaa alasta kiinnostunut ja osaava porukka, ravintolayrittäjistä toinen, Tony Gilabert perustelee.

Lucky Monkeys on buukannut bändejä omien verkostojensa kautta ilman keikkamyyjiä. Käytännössä kaikki halukkaat bändit ovat voineet sähköpostitse ilmoittautua soittamaan ravintolan alakerran lavalle.

— Meillä on edelleen tarkoitus olla aloitteleville bändeille ponnahduslauta eteenpäin, Gilabert sanoo.

 

Elävän musiikin yhdistys aloitti toimintansa uudelta pohjalta Lappeenrannassa vuoden 2014 alussa. Vanha Lelmu kaatui keikkapaikkojen puutteeseen vuonna 2008, uuden paikaksi on juurtunut Lucky Monkeys.

— Apina koetaan eniten omaksi, ja siellä tunnemme yleisön, jota löytyy parikymppisestä kuusikymppiseen, sillä nuoremmat eivät oikein osaa keikoille. Siksi Monaria ei ole edes mietitty, Silvennoinen sanoo.

Lappeenrannan keikkapaikkojen tarjonta on kasvanut viime vuosina ja kilpailu yleisöstä kiristynyt. Lucky Monkeysin alakertaan mahtuu 200 musadiggaria, mutta Gilabertin mukaan isommista areenoista ei ole huolta.

— Meillä on soitettavaksi valikoitunut punk ja raskaampi rock, joilla on omat kuulijansa. Musiikkigenremme on muihin verrattuna erilainen, emmekä sillä sektorilla kilpaile muiden kanssa, eivätkä ne meidän kanssa.

Harvinainen sopimus

Lelmun ja Lucky Monkeysin välinen työnjako ohjelmatuotannossa on harvinainen Etelä-Karjalassa.

Elävää musiikkia ja muuta ohjelmaa tarjoavat ravintolat hoitavat esiintyjäbuukkaukset tavallisesti itse.

Poikkeus on Ilona Lappeenrannassa. Valtakunnallinen ohjelmistovastaava hoitaa esiintyjät kaikkiin ketjun ravintoloihin.

Kirjoittaja:
Petteri Värtö