Puskat lähtivät, puskaradio laulaa

Leirintäalueet. Palvaanjärven leirintäalue Luumäellä on saanut omistajanvaihdoksen jälkeen uuden ilmeen. Suunnitelmat ovat suuret.

Pia Vainikka

Hiljaisuus hunnuttaa Palvaanjärven leirintäalueen Luumäellä. Vain linnut laulavat. Kahden asuntovaunun välissä on kuitenkin touhu käynnissä.

Kolmen sukupolven karavaanarit pakkaavat tavaroitaan.

-Työnjako on selkeä. Kumpikin tietää, missä kunnossa vaunun pitää lähtiessä olla, sanoo Keijo Simberg. Hän pakkaa asuntovaunua vaimonsa Merja Simbergin kanssa.

Viereisen vaunun kimpussa ovat Simbergien poika Teemu Simberg sekä Miia Simberg. Ympärillä hyörivät lapset Eero, 12, Jussi, 9 ja Laura, 7.

 

Palvaanjärven leirintäalue on muuttunut keväällä vaihtuneen omistajan myötä. Nykyisen omistajan SF-Caravan Kouvolan seutu -yhdistyksen jäsenet ovat raivanneet valtoimenaan kasvaneita pusikoita, kaataneet puita järvinäkymän tieltä sekä maalanneet mökkejä.

Sähköpaikkoja karavaanareille on tullut noin 30 lisää. Nyt niitä on 70-80. Yhdistyksen puheenjohtajan Ari Tynyksen mukaan tavoite on päästä 150-170 sähköpaikkaan.

-Töitä riittää vielä paljon, hän sanoo.

Rauhallinen leirintäalue saa kiitokset Simbergien perhekunnilta. Palvaanjärven, kahden tekolammen sekä luonnon läheisyys luovat heistä alueesta kiinnostavan. Kaikki tarpeellinen, kuten saunat, hyvät sosiaalitilat ja ravintola, löytyy.

Myös lapset viihtyvät. Jotain heidän mielestään kuitenkin puuttuu.

-Skeittirampit, Eero sanoo.

-Jalkapallokenttä, miettii Jussi.

-Ja lentopallokenttä, jatkaa Laura.

Miia Simbergin mukaan asuntovaunulla reissaaminen on tehtävä pitkälti lasten ehdoilla. Hänestä Palvaanjärven leirintäalue on rauhallinen paikka, jossa lapset voivat temmeltää hyvin vapaasti.

 

Simbergit olivat tiistaina alueen ainoat lyhytaikaiset kävijät. Heidän lähtiessään paikalle jäi runsaat 30 kausikaravaanaria, joista suurin osa on ostanut paikan vaunulleen koko vuodeksi.

Tuomo Jokela ja Mirja Silvennoinen ovat yhdet heistä.

-Ajoimme kesämökin tähän naapuriin, Jokela sanoo. Eläkeläispariskunta asuu Taavetissa.

Jokela ja Silvennoinen ihastuivat leirintäalueeseen pikavisiitillä kaksi vuotta sitten, vaikka alue oli tuolloin huonossa kunnossa.

-Paikka on muuttunut totaalisesti. Entinen omistaja ei välittänyt alueesta yhtään. Sähkötolppiakaan ei ollut kuin muutama, Jokela moittii.

Nyt alue täyttää pariskunnan tarpeet. Silvennoinen oli tiistaina karannut sieni- ja marjametsään.

 

Heinäkuussa leirintäalueella kävi vierailijoita 220. Puskaradio on toiminut, ja joka viikko vierailijoita on edellistä enemmän, Tynys kertoo.

Tynyksen mukaan tulevaisuudessa tavoite kesäkuukausille on 400-500 kävijää.

-Uskoisin, että ensi kesänä aletaan olla näissä lukemissa.

Leirintäalue kunnostuu Tynyksen mukaan hissukseen. Hän lupaa alueen olevan viiden tai kuuden vuoden päästä valmis.

Kenties silloin paikasta löytyvät myös lasten toivomat pelikentät.

 

Palvaanjärven leirintäalue

Perustettu 1970- ja 1980-luvun taitteessa.

Sijaitsee Luumäellä Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson rajalla.

SF-Caravan Kouvolan seutu ry osti leirintäalueen maaliskuussa.

Yhdistys on kunnostanut huonossa kunnossa olleen alueen käyttökuntoon.

Kirjoittaja:
Pia Vainikka