SM-kultaa komeasti omilla ennätyksillä

Yleisurheilu | Neljä SM-kultaa Etelä-Karjalan urheilijoille nuorten SM-kisojen avauspäivänä. Alisa Vainio juoksi 19-vuotiaiden Eoroopan kärkiajan.

Kalevan kisoissa SM-kultaa ja hopeaa juhlinut Alisa Vainio jatkoi SM-kultamitaliketjuaan lauantaina Savonlinnassa.  Vainio voitti 3 000 metrin estejuoksun ylivoimaisesti yleisurheilun alle 19-vuotiaiden Suomen mestaruuskilpailussa uudella ennätyksellään 10.03,97.

Alisa Vainio paransi ennätystään yli kymmenen sekuntia ja nousi Suomen tämän vuoden tilastossa kolmanneksi. Vainion edellä ovat tämän vuoden kotimaan tilastossa vain Pekingin MM-kisoihin lähtevät Sandra Eriksson ja Camilla Richardson.

EM-pronssia heinäkuussa estteissä saaneen Vainion aika on 19-vuotiaiden Euroopan tilaston kärkiaika tänä  vuonna.

— Raskaalta kyllä tuntui. Ennätystäni lähdin hakemaan, mutta rennosti ilman paineita. Ärsyttäisihän se, jos ei tulosta tulisi, kun olen niin paljon tehnyt töitä, Vainio kommentoi.

Vainio juoksi ennätyksensä täydellisenä soolojuoksuna, sillä toiseksi tullut Espoon Sofia Muinonen hävisi hänelle yli minuutin.

Suomalaisnaisten kaikkien aikojen tilastossa Alisa Vainio siirtyi sijalle kahdeksan ja ohitti ajallaan Tuimalan siskosten Annin ja Ullan ennätykset.

Imatran Urheilijoiden Senni Salminen voitti lauantaina Savonlinnassa Kyrönniemen kentällä SM-kultaa kolmiloikassa uudella ennätyksellään 13.12.

Salminen paransi kolmiloikassa ennätystään kaksi senttiä. Voittohypyn aikana vastatuulta oli 1.9 metriä sekunnissa.

LUM:n kultajuhlat jatkuivat 22-vuotiaiden SM-kisoissa Lahdessa. Simo Lipsanen voitti kultaa pituudessa uudella ennätystuloksellaan 756, ja Saara Lipsanen heitti Suomen mestariksi keihäässä tuloksella 50,53.

Lisäksi LUM:n Tiia Kuikka sai SM-hopeaa alle 22-vuotiaiden 5 000 metrin kävelyssä ajalla 24.47,85.

Savitaipaleen Urheilijoiden Jesse Huttunen hyppäsi 22-vuotiaiden korkeudessa SM-hopealle tuloksella 202.

Savonlinnassa 19-vuotiaiden SM-kisassa LUM:n Kristiina Halonen jäi mitaleilta niukasti 400 metrin juoksussa. Halonen oli neljäs ajalla 57.68.

Imatran Urheilijoiden Arttu Tyystjärvi sijoittui 19-vuotiaiden SM-kisassa pituudessa seitsemänneksi tuloksella 653.

Parikkalan Urheilijoiden Väinö Tuomisto oli 19-vuotiaiden korkeudessa seitsemäs tuloksella 186.