Alisa Vainiolle pitää löytää ehkä manageri

LAPPEENRANTA. Perhe ja taustajoukot kokoontuvat tänään miettimään tulevaisuuden suunnitelmia.

Kalle Sipiläinen

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Alisa Vainio nousi hujauksessa kuumaksi nimeksi sponsorimarkkinoilla. Useita tukija- ja yhteistyötarjouksia on ehtinyt tulla suoraan myös nuoren juoksijan omaan puhelimeen.

— Eihän hänellä ole tuollaisiin kysymyksiin kuin ”en mie tiiä” -vastaus. Onhan se itsellenikin ihan vieras asia, isä Jyrki Vainio sanoo.

— Kaikille on vastattu kohteliaasti, että palataan asiaan. Katsotaan tarkkaan kaikki tuollaiset.

Torstaina Alisa Vainio perheineen, hänen Pajulahden urheiluopistossa työskentelevä valmentajansa Rami Virlander ja muut taustajoukot istuvat yhdessä alas miettimään, miten tästä jatketaan eteenpäin.

— Sitäkin mietitään, olisiko löydettävä jonkinlainen manageri. Yhdelle ihmiselle se pitäisi pystyä jollain tavoin koordinoimaan. Me emme ehkä ole oikeita henkilöitä hoitamaan sitä puolta, Jyrki Vainio kertoo.

Keskiössä ovat kuitenkin urheilulliset tavoitteet ja harjoittelun suunnittelu.

Ensi vuonna on olympialaiset, EM-kisat sekä nuorten MM-kisat. Olympiamaratonille Vainio ei nuoren ikänsä vuoksi voi vielä osallistua, vaikka rikkoikin kirkkaasti tulosrajan Joutsenon Kullervo-maratonilla.

Kenties tärkein matka on jokin näistä: 3 000 metrin esteet, 5 000 tai 10 000 metriä.

Pisimmillä ratamatkoilla Vainio herätti huomiota jo loppukesän Kalevan kisoissa. Tuloksena uran ensimmäiset aikuisten SM-mitalit: hopea ja kulta.

10 000 metrin aika 32.58,18 oli niin kova, että vain viisi naista on Suomessa oli siihen mennessä kyennyt menemään kovempaa.

— Katsotaan, millainen harjoitusjakso nyt alkaa, sanoo harjoituksissa monesti mukana oleva Jyrki Vainio.

Kirjoittaja:
Kalle Sipiläinen