Categories
Artikkelit

Hotelli Saimaanranta etsii henkilöstöä ja rahaa

Taipalsaari. Uudelleen avautuminen on yhä suunnitelmissa. Aikataulu jää vielä avoimeksi.

Anne Kokkonen

Taipalsaarella sijaitseva Hotelli Saimaanranta valmistelee uutta avausta. Hotellitoiminnan käynnistymispäivämäärää ei kuitenkaan ole lyöty lukkoon.

— Avautumisesta ei vielä tiedä. Prosessi on alkanut, mutta paljon asioita on yhä auki, hotellinjohtaja Joris Vermeulen toteaa.

Hänen mukaansa vielä tarvitaan sekä työntekijöitä että rahaa. Yksityiskohdista hän ei tässä vaiheessa halua sanoa mitään.

 

Hotelli Saimaanranta sulkeutui vuodenvaihteessa, kun venäläisturistien virta oli ehtynyt. Heikkoon kuntoon päässyttä kiinteistöä on sittemmin kunnostettu hiljalleen.

Hotellia ympäröivä männikkö kaadettiin viime kesänä, ja metsänmyyntitulot ohjattiin hotellin korjauksiin. Yle Etelä-Karjalan tietojen mukaan metsäkaupat tuottivat 50 000 euroa, eli vähemmän kuin metsäarviossa ennakoitiin.

Joris Vermeulen ei kommentoi metsäkauppojen arvoa eikä toteutettuja korjauksia.

Hotellin omistava venäläisyhtiö on yrittänyt myydä lomakeskusta tuloksetta. Kaupat olisivat syntyneet yksittäisistä osista, mutta alue rakennuksineen halutaan myydä yhtenä kokonaisuutena.

Entisessä Virkamiesliiton lomakylässä on 23 hehtaarin alueella hotellikiinteistön lisäksi lähes 40 mökkiä, kaksi saunarakennusta sekä venelaiturit bensapumppuineen.

 

Kirjoittaja:
Anne Kokkonen