Joutsenohallin laajennus typistyy kaideremontiksi

JOUTSENO. Joutsenohallin pysäköintialuetta olisi pitänyt laajentaa, jos katsomopaikkojen määrää olisi kasvatettu.

Anssi Silvennoinen

Lappeenrannan kaupunki on luopunut suunnitelmasta laajentaa Joutsenohallin katsomoa. Nuoriso- ja liikuntalautakunta varasi hankkeeseen 60 000 euroa toukokuun lopussa.

-Luvanhakuprosessissa selvisi, että kaavavaatimusten vuoksi hallin pysäköintialuetta olisi pitänyt laajentaa katsomopaikkojen lisäystä vastaavasti. Uusia autopaikkoja olisi pitänyt rakentaa yksitoista, liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman kertoo.

-?Ilmeni myös, että katsomon laajennus olisi ollut hankala toteuttaa. Yhdistettynä vaatimukseen uusista autopaikoista se osoittautui työmaaksi, johon rahat ja aika eivät olisi riittäneet.

 

Suunnitelmat laajentaa katsomoa alkoivat, kun Joutsenon Kataja nousi viime talvena naisten salibandyliigaan.

Liiga vaatii halleihin vähintään 150 katsojapaikkaa, kun Joutsenohallissa kiinteitä istumapaikkoja on 133. Saneeraus olisi kasvattanut kiinteiden istumapaikkojen määrää 64:llä.

Kataja saa kuitenkin pelata liigaottelunsa vuonna 2009 valmistuneessa Joutsenohallissa, sillä katsojapaikkojen määrä nousee irtotuoleilla reilusti yli vaaditun määrän.

JoKa pelasi historiansa ensimmäisen kotiottelun salibandyliigassa viime lauantaina, jolloin paikalla oli 203 katsojaa.

-On hyvä asia, että Kataja haluaa edelleen pelata kotiottelunsa Joutsenohallissa. Hallihan on kaikesta huolimatta muuten hirmu hyvä, toimiva ja uusi, Oksman sanoo.

 

NÄKYVYYTTÄ katsomosta kentälle rajoittaa järeä teräskaide, joka oli tarkoitus uusia katsomosaneerauksen yhteydessä.

Oksmanin mukaan kaupunki pyrkii edelleen vaihtamaan kaiteen katsojaystävällisempään versioon, kun Joutsenon Katajalla on kotiotteluista tauko marraskuun alusta tammikuun alkupuolelle asti.

-Se on vielä luvista kiinni. Vielä pitää tehdä rakennesuunnitelmat ja saada tarjoukset kaidetoimittajilta. Katsotaan, ehdimmekö saada ne, Oksman kertoo.

-Yritämme saada siihen paremmin läpinäkyvän, lasitetun kaiteen. Kaidekin olisi tehty toisella tavalla, jos katsomot olisi saatu muuttaa.

Oksmanin mukaan katsomon laajennus on nyt jäissä.

-Emme ole nyt ensi vuonnakaan siihen lähdössä. Se alkaa olla niin hankala projekti autopaikkojen lisäämisineen. Toistaiseksi menemme näillä ja katsomme, miten tämä kausi sujuu.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen