Categories
Artikkelit

Kauppahalli pääsi eroon tyhjistä seinistä

Lappeenranta. Perinteinen kauppapaikka on säilyttänyt tunnelmansa ja elinvoimansa. Tuleva toriratkaisu herättää epävarmuutta.

Anne Kokkonen

Lappeenrannan kauppahallilla menee nyt hyvin. Sekä myyjät että asiakkaat ovat löytäneet viihtyisäksi ehostuneen, perinteikkään kauppapaikan.

Tuoreen lihan ja kalan ohella myynnissä on erikoistuotteita lammasjalosteista gluteiinittomiin leivonnaisiin. Viimeinen laaja tyhjä tila täyttyi syyskuussa, kun hallissa avautui virolaisten tuotteiden myymälä.

— Mikäpä tässä on ollessa, kun vasta saatiin halli täyteen myyjiä ja muualta on palvelutiskit viety pois. Kaupunki kun vielä antaisi meidän olla rauhassa, toteaa kauppias Heikki Saarela lihakauppa Mytystä.

Kauppiaan toive voi olla mahdoton toteuttaa. Lappeenrannan kaupungin kehittämissuunnitelmat nimittäin saattavat koko kauppahallin olemassaolon vaakalaudalle.

 

Kauppahalli on merkitty Lappeenrannan kaupungin myytävien kohteiden listalle. Luettelo ulottuu vuoteen 2028 saakka, joten myyntisuunnitelmat eivät ole konkretisoitumassa aivan lähitulevaisuudessa.

— Kauppahallia koskevia päätöksiä ei tehdä missään tapauksessa ennen kuin toria koskeva kokonaisuus on ratkaistu, Lappeenrannan Tilakeskuksen vt. johtaja Pekka Oksman vakuuttaa.

Nykyisen kauppatorin alle on kaavailtu pysäköintihallia. Viimeistään kyseisen rakennushankkeen varmistuessa täytyy ratkaista sekin, korjataanko nykyinen torialue vai rakennetaanko sen paikalle esimerkiksi kerrostaloja.

Ajatus nykyiseltä kauppapaikalta pois siirtymisestä ei viehätä sen paremmin tori- kuin hallikauppiaitakaan. Torialuetta ehostamalla päästäisiin heidän mielestään parempaan lopputulokseen kuin radikaaleilla ratkaisuilla.

— Halli on tällä hetkellä ihan hyvässä kunnossa ja vuokralaiset ovat tyytyväisiä, Oksman toteaa.

— Kauppahallissa on sellaista vanhan paikan tunnelmaa, vahvistaa kalakauppias Saara Häkkinen kalakauppa Forellista.

 

Kirjoittaja:
Anne Kokkonen