Keilailuliitossa viritellään kapinakokousta

LAPPEENRANTA. Osa keilailuliiton hallituksen jäsenistä on perustanut uuden liiton. Se koetaan kilpailijaksi.

Kalle Sipiläinen

Lappeenrannan keilailuliitossa vaaditaan nykyisen hallituksen eroa ja uuden valintaa. Etelä-Saimaan saamien tietojen mukaan ylimääräiseen kokoukseen vaadittava määräjäsenistö on kasassa ja yhdistyksen nykyiselle hallitukselle on jätetty asiasta ilmoitus.

Keilailuliiton puheenjohtaja Juho Turkkila ei vahvista tietoa ainakaan tässä vaiheessa.

— Se on keilailuliiton sisäinen asia, hän sanoo.

Keilailuliitto on paikallisten keilaseurojen yhteenliittymä.

Jäsenistössä hiertää ainakin se, että osa nykyisistä Lappeenrannan keilailuliiton hallituksen jäsenistä on perustanut uuden järjestön Etelä-Karjalan keilailuliiton. Se koetaan nykyisen liiton kilpailijaksi.

 

Turkkilan mukaan uusi keilailuliitto perustettiin, koska seuroilla on ollut tyytymättömyyttä halliyrittäjää Keilakolmiota kohtaan. Tietyt seurat eivät ole halunneet järjestää enää kilpailuja Lappeenrannan keilahallissa.

— Kun Lappeenrannan keilailuliiton jäsenistö ei ole ollut tyytyväinen, että on kaksi hallia, on Imatran kylpylän keilahallin kilpailutoimintaa varten on tarvittu oma liitto, Turkkila perustelee.

— Siellä on maakunnan suurimmat kilpailut tällä kaudella.

Koko vyyhti tuntuu kytkeytyvän Lappeenrannan keilahallin ympärille.

— Ei sinällään, mutta me olemme liittona saaneet yli kymmenen vuotta palautetta halliyrittäjästä sekä omilta että Suomen keilailuliiton muiden jäsenliittojen edustajilta, Turkkila sanoo.

Hänen mukaansa hallihenkilökunta on esimerkiksi poistunut hallista, kun viimeinen kilpailuheitto on heitetty, valot on sammutettu ja pelaajat ovat kömpineet pimeässä hallista pois.

— Sellaista negatiivista suhtautumista kilpakeilailuun on.

— Tässä vaiheessa meillä oli vielä liiton kaikkien jäsenten tuki takana. Kävi kuitenkin niin, etteivät tehdyt sopimukset pitäneet.

 

Etelä-Saimaa kertoi viime viikolla, että Lappeenrannan keilailuliitto olisi halunnut alkaa itse pyörittää keilahallia ja kahviota. Nuoriso- ja liikuntalautakunta valitsi kuitenkin nykyiset yrittäjät jatkamaan, ja nyt asia on markkinaoikeuden ratkaistavana.

— Tammikuussa ollaan varmaan viisaampia. Katsotaan, mitä markkinaoikeus päättää.

— Nyt on meneillään yritys yhdistyksen nimenkirjoittajien vaihtamiseksi, jotta tehty valitus voitaisiin vetää pois markkinaoikeudesta, Turkkila sanoo.

Keilahallin yrittäjänä on jo vuodesta 1994 toiminut Keilakolmio, jonka 3+3-vuotisesta jatkosopimuksesta keilailuliitto valitti.

— Odotamme markkinaoikeuden päätöstä, mutta pyöritämme hallia aivan normaalisti. Yritetään pitää ne kiistat taka-alalla, yrittäjä Jari Ahonen sanoo.

 

Keilailuliitot

Lappeenrannan keilailuliitto on paikallisten keilailuseurojen yhteenliittymä.

Keilailuliitto organisoi toimintaa Lappeenrannan keilahallissa urheilutalolla, järjestää kilpailuja ja pyrkii hankkimaan lajiin lisää harrastajia.

Lappeenrannan keilailuliitto kuuluu Suomen keilailuliittoon. Seurat ovat liiton jäseniä paikallisen keilailuliiton kautta.

Hiljattain on perustettu myös Etelä-Karjalan keilailuliitto, joka toimii Imatran kylpylän keilahallissa.

Imatran keilailuliiton kotihalli on Imatran urheilutalolla.

Kirjoittaja:
Kalle Sipiläinen