Simo Lipsanen loikkii pian Ruotsia kumoon

YLEISURHEILU. Lappeenrannan Urheilu-Miesten Simo Lipsanen pääsee ensi kertaa urallaan mukaan Suomi-Ruotsi-maaotteluun. Eteläkarjalaisia kisaa Tukholmassa kuusi.

Anssi Silvennoinen

Simo Lipsanen saa menestyksekkäälle yleisurheilukaudelleen mieleenpainuvan huipennuksen.

Vielä maanantaina kolmiloikan Suomen mestari käveli opiskelupaikkakunnallaan Joensuussa, mutta viikonloppuna osoite on Tukholmassa.

Lipsanen, 19, saa ensi kertaa urheilu-urallaan kunnian haalia pisteitä Suomi-Ruotsi-maaottelussa.

-Lähden hyvillä mielin ja tosi mielenkiinnolla perinteikkääseen kilpailuun Ruotsia vastaan. Haen hyvää tulosta. Uskon, että paukkuja on vielä jäljellä. Vielähän tätä kisakautta on edessä, Lipsanen toteaa.

Lipsanen poikkeaa Suomen huippuyleisurheilijoiden massasta, joka päättää kilpailukautensa Ruotsi-otteluun. Lappeenrantalaisen varusmiespalvelus on takana, mutta sotilaiden MM-kilpailut vielä edessä.

Reissu Etelä-Korean Mungyeongiin on vuorossa lokakuun alussa.

Aiempaa pidemmälle venyvä ulkoratakausi on otettu huomioon Lipsasen harjoittelussa.

-Pidin uuden harjoitusjakson jo ennen Ruotsi-ottelua. Samanlainen on ohjelmassa vielä ennen sotilaiden MM-kisoja.

 

TUKHOLMASSA Lipsanen kisaa kolmiloikassa Tuomas Kaukolahden ja Ville Myllärin kanssa. Lajin Suomen tilastokakkonen Kristian Pulli vahvistaa Suomea pituushypyn puolella.

Tilastovertailussa Suomi lähtee miesten maaotteluun Ruotsin haastajana, mutta juuri kolmiloikassa suomalaiset ovat ennätysten perusteella lievästi isäntien niskan päällä.

-Toivottavasti saamme kovan ja jännittävän kisan aikaan. Ja tottakai: en nyt mielelläni halua ruotsalaisille hävitä, Lipsanen sanoo.

Lipsanen on kisan voittajasuosikki, sillä hän on venyttänyt ennätyksensä tällä kaudella uudelle metriluvulle tuloksellaan 16,17. Aikuisten SM-kultamitalin lisäksi hän voitti kesällä SM-kultaa 22-vuotiaissa sekä kolmiloikassa että pituudessa.

Alle 23-vuotiaiden EM-kisojen kolmiloikkafinaalissa Lipsanen oli seitsemäs ja siten paras kolmesta suomalaisesta.

Tuore yliopisto-opiskelija kertoo olevansa tyytyväinen kautensa tuloksiin ja omaan suoritustasoonsa.

-Vielä on pari kisaa aikaa parantaa ennätyksiä tällä kaudella. Voin lähteä niihin positiivisin ja rennoin mielin. Ei ole mitään väkisinvääntämistä.

 

ETELÄKARJALAISISTA aikuisten maaotteluun kutsuttiin myös Parikkalan Urheilijoiden Panu Jantunen (800 ja 1500 metriä), LUM:n Alisa Vainio (3000 m ej.) ja Simpeleen Urheilijoiden Heidi Nokelainen (keihäs).

Pekingin MM-kisoissa 50 kilometrillä loistanut LUM:n Aku Partanen on luonnollisesti mukana kävelymaaottelun puolella, nyt 10 000 metrin sprinttimatkalla.

17-vuotiaiden Suomi-Ruotsi-maaottelussa nähdään LUM:n Aleksandra Niiranen, joka valittiin 400 metrin henkilökohtaiseen kisaan ja 4×400 metrin viestiin.

Niiranen on 400 metrin 16-vuotiaiden Suomen mestari ja 200 metrin SM-hopeamitalisti.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen