Tehokaksikko valittiin vuoden positiivisimmaksi

Lappeenranta. Enemmän iloa, vähemmän murinaa, toivottavat uuden sukupolven kotiseutuaktiivit.

Piia Kaskinen

 

Vuoden positiivisin kaksikko näyttää juuri siltä kuin tuore titteli edellyttää. Samu Koskinen ja Arttu Muukkonen, Hito hyvä -brändin taiteellinen johtaja ja toimitusjohtaja, poseeraavat hyvässä ryhdissä, ykköset yllä ja hymyilevät kuin auringot.

 

Hito hyvä valittiin keskiviikkona vuoden positiivisimmaksi lappeenrantalaiseksi.

— Lappeenranta on oikeasti positiivinen kaupunki, vaikka jossain jotain muuta huudellaan. Aina on ratkaisu löytynyt, kun olemme jotain halunneet tai tarvinneet, sanoo Muukkonen.

— Täällä on helppo tehdä yhteistyötä sekä kaupungin että yrittäjien kanssa, komppaa Koskinen.

Todistetta ei tarvitse kauaa odotella. Paikallinen yrittäjä saapuu onnittelemaan ja kertoo halunneensa jo pitkään tehdä kaksikon kanssa yhteistyötä.

Kun lukee keskustelupalstoja, voisi paikallisten yhteistyökyvystä ja yrittäjäystävällisyydestä helposti saada aivan toisenlaisen kuvan kuin Hiton hyvä -miehet kertovat. Mutta niille ei kirjoittelekaan hiljainen, myhäilevä enemmistö.

Ja sille enemmistölle kaksikko haluaa tapahtumiaan ja tuotteitaan suunnata. Ilon kautta.

 

Hito hyvä -suunnittelutoimisto, netti- ja Facebook-sivusto syntyi vuonna 2013. Se aloitti t-paidoista ja on toistaiseksi edennyt monen rönsyn kautta aina maakuntaolueeseen ja perjantaina ensi-iltansa saavaan dokumenttielokuvaan asti. Ilman tarkkoja strategioita tai tiukkoja segmentointeja.

— Me olemme halunneet ja uskaltaneet sekoilla aina vain isommin. Vaikkei olla sen paremmin paidanvalmistajia kuin oluenmyyjiäkään. Mutta kaikki kokevat hyväksi että täällä tapahtuu, Koskinen sanoo.

 

Vuoden positiivisin lappeenrantalainen -kisa järjestettiin nyt neljättä kertaa. Kisassa annettiin kaikkiaan 559 ääntä, lähes puolet enemmän kuin edellisvuonna.

Järjestäjä, Lappeenrannan Nuorkauppakamari yhteistyökumppaneineen, haluaa tuoda kisan avulla jotain positiivista pimenevään alkusyksyyn.

Hito hyvä voitti kisan ylivoimaisesti ja korjasi 47 prosenttia kaikista annetuista äänistä. Kunnon voittajan tavoin se haluaa näyttää esimerkkiä muillekin. Kaksikon tärkein viesti on yksinkertainen: tekoja, ei märehtimisiä.

— Yrittäjiltä kuulee paljon ideoita, jotka kuitenkin jäävät toteuttamatta. Kannattaa pistää kädet saveen vaan, Muukkonen rohkaisee.

 

Positiivisimmat lappeenrantalaiset kautta aikain:

2015 Hito Hyvä

2014 Nuorisoseura Rajan Nuoret

2013 Titta Valtonen, Etelä-Karjalan Siivoustukku

2012 Jouni Hynynen, muusikko

Kirjoittaja:
Piia Kaskinen