Vuokratalotkin pääsevät rantaan

Lappeenranta. Asuntopalvelu haluaa rakentaa kaksi vuokrakerrostaloa Tyysterniemen koulun paikalle. Loput tontit kaupunki myy tarjousten perusteella.

Anne Kotiharju

Lappeenrannan Asuntopalvelu aikoo rakennuttaa kaksi viisikerroksista vuokrataloa purettavan Tyysterniemen koulun paikalle. Yhtiö uskoo, että lähelle Saimaata ja venevalkamaa nouseville asunnoille riittää kysyntää.

Lappeenrannan tekninen lautakunta käsittelee Asuntopalvelun tekemää tontin varaamishakemusta ensi viikon kokouksessaan.

Alueella on myös kaksi muuta kahden kerrostalon tonttia. Kaupungin tekninen johtaja Jussi Salo kertoo, että koulualueen muut tontit myydään tarjousten perusteella. Tätäkin asiaa käsitellään ensi viikolla lautakunnassa.

Kaupunki purattaa koulun ensi kesäkuun loppuun mennessä. Purku maksanee satoja tuhansia euroja. Koulusta löytynyt asbesti lisää purkukustannuksia.

-Parhaillaan haetaan urakoitsijaa purkutyöhön. Uskon, että koulu on purettu kevättalvella, sanoo Lappeen Rakennuttajan rakennuttajapäällikkö Kari Karell.

Talot olisivat muuttovalmiita vuodenvaihteessa 2017 – 2018.

-Asuntopalvelu haluaa innostaa esimerkillään myös muita toimijoita sijoittamaan ja rakentamaan pitkään tyhjillään olleelle alueelle, sanoo Karell.

Taloihin tulee pääosin yksiöitä ja kaksioita, yhteensä noin 60 asuntoa.

-Vuokrataso asettunee noin 12 euroon neliöltä, kertoo palvelupäällikkö Eija Pennanen Asuntopalvelusta.

Asuntopalvelun toimitusjohtaja Martti Mäkelä kehuu talojen sijaintia.

-Saimaa, venepaikat, uimaranta ja palvelut ovat lähellä. Keskustaan on lyhyt matka sekä hyvät yhteydet. On hienoa tarjota näin upealta paikalta asuntoja vuokralle.

Taloista tulee noppamaisia, kiviainespintaisia ja niihin tulee taitekatto.

Rakennukset suunnittelee arkkitehtuuritoimisto Ovaskainen.

Asuntopalvelu alkaa marraskuussa rakentaa kerrostaloja entisen Kuusimäen koulun paikalle. Kuusimäkeen ensimmäinen talo valmistuu noin vuoden päästä.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju