Oopperan kummitus konsertissa

Lappeenranta. Teatterinjohtaja Timo Sokura suunnitteli dramatisoidun konsertin menestysmusikaalien sävelmistä.

Riina Nokso-Koivisto

Lappeenrannan kaupunginteatteri tuo yleisön eteen sävelmiä maailman kuuluisimmista musikaaleista, jotka täyttävät vuodesta toiseen katsomoita Lontoossa ja New Yorkin Broadwaylla. Musikaalikonsertti Ennenkuulematonta! saa ensi-iltansa Lappeenranta-salissa perjantaina.

Teatterinjohtaja Timo Sokura on itse musikaalien asiantuntija. Yli 40 vuoden ajan hän on tehnyt musikaaleja esiintyjänä, koreografina ja ohjaajana.

Konserttiin Sokura valitsi sävelmiä, jotka ovat uran varrella jääneet erityisesti hänen mieleensä tai joiden parissa hän on kyynelehtinyt teatterikatsomoissa eri puolilla maailmaa.

— Yhteistä näille lauluille on, että niitä ei ole koskaan aiemmin esitetty Lappeenrannan kaupunginteatterissa, Sokura kertoo.

 

Musikaalikonsertti päätettiin toteuttaa monesta syystä. Ennenkaikkea siksi, että teatterilaiset halusivat tarjota yleisölle mahdollisimman viihdyttävää ohjelmistoa.

Lisäksi konsertissa päästään hyödyntämään teatterilaisten vahvuuksia. Lappeenrannan kaupunginteatterin näyttelijäkaartiin kuuluu poikkeuksellisen hyviä laulajia, jotka oman työnsä ohella opiskelevat laulua. Näyttelijöistä solisteina kuullaan Sanna Kemppaista, Seppo Kaisanlahtea ja Jussi Johnssonia.

 

Teatteri arvostaa myös osaamista, jota löytyy Lappeenrannan musiikkiopistosta. Yksi konsertin solisteista on laulunlehtori Kirsi Rissanen, joka on harjoittanut näyttelijöitä esitystä varten. Solisteina nähdään lisäksi musiikkiopiston oppilaat Leevi Lehtisyrjä ja Teresa Rikkonen.

Taustalaulusta huolehtii musiikkiopiston lauluoppilaiden seitsemänhenkinen ensemble.

Lisäksi mukana on ammattimuusikoista koostuva, viisihenkinen orkesteri, jota johtaa pianisti Jani Pola.

Musiikkiesitykset on dramatisoitu ja juonnettu niin, että katsoja pääsisi laulujen aikana mahdollisimman helposti sisään musikaalin tunnelmaan. Kauneimmat musikaalisävelmät ovat usein dramaattisia ja täynnä tunnelatausta, mutta juontajina toimivat Samuli Punkka, Jarno Kolehmainen ja Turo Marttila huolehtivat siitä, ettei esitys etene liian vakavissa tunnelmissa.

 

 

Ennenkuulematonta! Lappeenranta-salissa 23.10. kello 19. Esityksiä on kaikkiaan seitsemän.

Yhteistä näille lauluille on, että niitä ei ole koskaan aiemmin esitetty Lappeenrannan kaupungin-teatterissa.

Timo Sokura

 

 

Kirjoittaja:
Riina Nokso-Koivisto