Sampo laajeneekin tekonurmen viereen

Lappeenranta. Kaupunki ei halunnut rakennusta Armilankadulle. Sammon yt-neuvottelut saattavat vaikuttaa suunnitelmiin.

Anne Kotiharju

Saimaan ammattiopiston (Sampo) laajennusosa tuleekin lämmitettävän hiekkatekonurmen, eli ”Amiksen kentän”, ja lasten liikennekaupungin väliin. Lappeenrannan kaupunki ehti jo kaavoittaa tilat Armilankadun varteen.

Kaupunki patisti Sampoa uuteen paikkaan, kun selvisi, että Armilan sairaala siirtyy keskussairaalaan ja Armilan sairaalan alue kaavoitetaan uudestaan.

Sammon kuntayhtymän johtajan Antti Lehmusvaaran mukaan laajennus joutuu ehkä uuteen harkintaan säästövaateiden takia. Joulukuussa ratkeavien yt-neuvottelujen tavoitteena on sopeuttaa toiminta jopa 20 prosenttia pieneneviin kustannuksiin kahdessa vuodessa.

-Neuvotteluissa pohdimme myös tilatarpeita. Toimintoja voi tiivistää suunniteltua enemmänkin, jos mennään kahteen vuoroon. Periaatteessa olisi mahdollista jatkaa nykyisillä tiloilla jonkin aikaa.

Kolmekerroksinen, runsaan 3 000 neliön laajennus maksaisi karkean arvion mukaan kuutisen miljoonaa euroa. Rakennukseen voisi ajaa Pohjolankadulta ja Valtakadulta. Laajennus tulisi nykyiselle parkkialueelle.

-Pysäköintipaikkojen pitäisi riittää. Pallokenttää käytetään eniten iltaisin ja viikonloppuisin, jolloin opisto on kiinni, Lehmusvaara selvittää.

Lisätila olisi Sammolle tarpeen, koska aikuiskoulutusyksikön pitäisi siirtyä Tukkikadulta Pallosta Pohjolankadulle. Tukkikadulla on nyt kone- ja metallialan työvoimakoulutusta sekä rakennusalan koulutusta.

-Pohjolankadulla aikuispuolen ja nuorison koulutus voisivat käyttää samoja laitteita, koneita ja tiloja, henkilöstöäkin.

Uusiin tiloihin on kaavailtu joko nuorten ja aikuisten metallialaa tai nuorten ja aikuisten rakennusalaa.

Sammolla on nyt 4?200 opiskelijaa ja 470 työntekijää Lappeenrannassa, Imatralla ja Ruokolahdella.

-Suurimmassa vaarassa on työvoimakoulutus. Siitä saattaa vähentyä kolmasosa määrärahaleikkausten takia.

Laajennuksen mahdollistava kaavaluonnos on nyt nähtävillä ja siitä voi jättää mielipiteitä 13. marraskuuta asti.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju