Tirkkosta viedään ensi kaudella jo Ruotsin suuntaan

Jääkiekko. Pekka Tirkkonen ei halua tässä vaiheessa kommentoida Ilta-Sanomien uutista, jonka mukaan hän ei jatka sopimustaan SaiPan kanssa.

Jarmo Hämäläinen

SaiPassa neljättä kautta päävalmentajana toimiva Pekka Tirkkonen on Ilta-Sanomien tietojen mukaan siirtymässä ensi kaudella Ruotsiin valmentajaksi. Tirkkosen sopimus SaiPan kanssa on katkolla ensi keväänä.

Tirkkonen ei itse halua tässä vaiheessa kommentoida uutista.

— En minä sitä kommentoi mitenkään. Tässä tehdään nyt kovasti töitä, että saadaan SaiPan peli peli taas kuntoon viikonlopun otteluihin, Tirkkonen sanoi keskiviikkoiltana.

Liiga-SaiPan puheenjohtaja Timo Tersa ei vahvista, eikä kumoa tietoa.

— Parempi, etten kommentoi tätä asiaa tässä vaiheessa mitenkään. Totta kai olemme käyneet neuvotteluja jatkosta Pekka Tirkkosen kanssa, mutta odotetaan nyt vielä vähän aikaa, Tersa sanoo.

Pekka Tirkkonen on vienyt päävalmentajana SaiPan liigan pudotuspeleihin kolmella edellisellä kaudella.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan SaiPan päävalmentajaksi olisi nousemassa joukkueen kakkosvalmentaja Ari Santanen.

 

Tirkkonen on nostanut valmennuskaudellaan SaiPan yhdeksi liigan pudotuspelien vakiojoukkueista.

  Kaudella 2013—2014 SaiPa eteni liigan mitalipeleihin asti ja Tirkkonen valittiin jääkiekkoliigassa vuoden valmentajaksi.

Kasvattajaseurassaan Savonlinnan Pallo-Kerhossa valmentajauransa aloittanut Pekka Tirkkonen siirtyi SaiPan liigajoukkueen valmentajaksi syksyllä 2012.

Pelaajana Tirkkonen edusti SaiPaa neljällä kaudella vuosina 1999—2003. Liigassa hän on pelanut myös TPS:n ja KalPan joukkueissa.

Tirkkosella on pelikokemusta myös Ruotsin, Tanskan ja Saksan liigoista.

Tänä syksynä SaiPa aloitti liigan räväkästi, mutta lokakuussa Tirkkosen johtama ryhmä on ajautunut kuntopuntarin alapäähän. Kuudesta edellisestä pelistään SaiPa on voittanut vain yhden.

Pahimmin SaiPaa on nöyryyttänyt liigan kärkijoukkue Tappara, joka haki tiistaina Kisapuistosta vierasvoiton rumin lukemin 7—0.

Tiistain tappio pudotti SaiPan tällä kaudella ensimmäisen kerran liigan kärkikuusikon ulkopuolelle seitsemänneksi.

— Epäonnistumiset horjuttavat joukkueen peliä liian helposti. Jostain meidän pitää nyt se itseluottamus kaivaa, Pekka Tirkkonen sanoi musertavan Tappara-tappion apeissa jälkitunnelmissa.

 

SaiPa pelaa vielä kaksi ottelua ennen marraskuun alun liigataukoa. Perjantaina on Lahdessa vastassa Pelicans ja lauantaina SaiPa saa Kisapuistoon vieraakseen Vaasan Sportin.

SaiPan pelitauko venyy marraskuun alussa melkein kahden viikon mittaiseksi.

Marraskuussa joukkue pelaa ensimmäisen kerran perjantaina 13.11. Kisapuistossa Lukkoa vastaan.

 

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen