Kultsun kapteenista PEPOn hyökkääjä

LAPPEENRANTA. Petteri Rönkkö vaihtaa Kultsun punamustan PEPOn lilapaitaan.

Anssi Silvennoinen

Petteri Rönkkö palaa PEPO Lappeenrannassa itselleen ominaisimpaan rooliin hyökkääjäksi. Päättyneellä kaudella Rönkkö, 30, oli yksi joutsenolaisen Kultsu FC:n menestyksen tukipilareista, kun hän uurasti keskikentän eri pelipaikoilla.

Loppukauden ajan Rönkkö toimi Kultsun kapteenina, kun maalivahti Craig Hill siirtyi liigajoukkue Kotkan KTP:hen.

Rönkön mukaan PEPOn pitkäjänteinen kehitys ja Kultsusta siirtynyt päävalmentaja Mika Heino ovat tärkeimmät syyt, miksi hän valitsi joukkueekseen kakkoseen nousseet lilapaidat.

-Tiedän, että joukkueen toiminta tulee olemaan ammattimaista, mikä on itselleni tosi tärkeää. PEPO haluaa muutenkin tehdä kunnolla töitä ja mennä eteenpäin, Rönkkö toteaa.

-Minulla ei ole muuta tavoitetta kuin voittaa sarja. Meillä on siihen hyvät mahdollisuudet.

Rönkkö on pelannut jalkapalloa ykkösen ja kakkosen tasolla 252 ottelua ja tehnyt 75 maalia. Heino odottaa Rönkön ottavan ensi kaudella suuren roolin PEPOn maalinteossa sekä viimeistelijänä että maalipaikkojen rakentajana.

-Pepe oli palapelimme viimeinen pala. Hän on kokenut pelaaja ja pystyy auttamaan nuoria pelaajiamme, joita haluamme viedä eteenpäin, Heino toteaa.

Kultsussa Rönkkö pelasi keskikentällä, koska Heino näki sen olleen tuolloin joukkueen etu.

-Maalintekoharjoituksissa hän oli kliininen viimeistelijä viime kaudellakin. Odotukset ovat kovat, Heino sanoo.

ENNEN siirtymistään Kultsuun Rönkkö pelasi seitsemän vuotta Joensuun Jipossa. Päättynyt kausi oli pelillisesti Kultsulle erinomainen, mutta Rönkölle vaativa jo maisemanvaihdoksen vuoksi.

Rönkön elämä mullistuu joulukuussa entisestään, kun perheeseen syntyy vauva.

-Viime kausi oli itselleni tosi raskas kaikin tavoin. Toivottavasti pystyisin rauhoittamaan elämää ja rakentamaan uuden kodin tänne Lappeenrantaan. Ei ole mikään mahdottomuus, että voisimme olla täällä sitten pidempäänkin, Rönkkö toteaa.

Rönkkö nauttii PEPOssa odottavasta hyökkäävästä roolista. Lisäksi asema yhtenä joukkueen johtavista ja kokeneista pelaajista antoi Rönkölle jo Kultsussa entisestään lisää virtaa jalkapalloiluun.

-Oma esimerkki pitää olla se, jonka kautta muilta voi vaatia. En koskaan viitsisi vaatia muilta, jos en itse antaisi sataa prosenttia.

Rönkkö toteaa kypsyneensä vuosien varrella ihmisenä.

-Pystyn saamaan porukkaan hyvää mieltä ja oloa, auttamaan ihmisiä eteenpäin kaikilla tasoilla. Itselleni on elämässä muutenkin tärkeä arvo, että pystyisin olemaan aina ihmisten tukena. Se on hienoa, että se yhdistyy tähän jalkapalloonkin.

PEPOn miesten joukkue 2016

Maalivahdit: Nathan Stockie (Joensuun JIPPO), Otso Knuuttila, Simo Partinen, Niko Pienmunne

Kenttäpelaajat: Niko Pyyhtiä, Samu Kauppila, Antti Åke (JIPPO), Miika Ekmark, Iivo Jaako, Peetu Juntunen, Valtteri Sokura, Eljas Ryhänen, Ramazan Demirel, Tomi Karttunen, Juuso Eteläpää, Jari Ahonen, Juho Koistinen, Markus Koistinen, Jerry Särkkä, Jakeem Johnson (JIPPO), Petteri Rönkkö (Kultsu FC)

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen