Lauritsalan hyvinvointiasema avautuu marraskuussa

Lappeenranta. Parakin tai tilaelementin sijaan nyt puhutaan siirrettävästä rakennuksesta.

Anne Kotiharju

Lauritsalan uusi hoitajavetoinen hyvinvointiasema Karjalantiellä avautuu näillä näkymin marraskuun lopulla. 550 neliön rakennukseen tulevat kotihoidon toimisto- ja sosiaalitilat sekä avoterveydenhuollon vastaanottotilat.

Lisäksi rakennuksessa ovat kokous- ja koulutustila sekä sosiaalitilat. Avoterveydenhoidon vastaanottotiloihin on kaksi sisäänkäyntiä ja kaksi odotustilaa. Äitiys- ja lastenneuvolan asiakkaat ja muut avoterveydenhuollon asiakkaat ohjataan vastaanotoille eri kautta.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) etsi pitkään tiloja Lauritsalan hyvinvointiasemalle. Nykyisissä tiloissa on sisäilmaongelmia. Rakennus on tarkoitus purkaa.

Uudet vuokratilat toimitti Parmacon. Se luovutti rakennuksen Eksotelle lokakuussa. Nyt asennetaan talon tietotekniikkaa ja irtokalusteita sekä viimeistellään pihaa.

Siirrettäviä rakennuksia on kansanomaisesti kutsuttu myös parakeiksi ja vähän hienommin tilaelementeiksi. Parmaconin myyntijohtaja Mikko Ruopio vakuuttaa, että siirrettävät rakennukset täyttävät kaikki pysyvän rakentamisen edellyttämät määräykset.

-Ulkonäön perusteella maallikko tuskin edes huomaa, että kyseessä on rakennus, jota voi siirtää paikasta toiseen, sanoo Ruopio.

Kaupunki on varautunut vuokraamaan tilaelementit viideksi vuodeksi, ja aikaa voi jatkaakin. Paikaksi valikoitui Karjalantie senkin takia, että sinne pääsi pystyttämän elementtejä nopeimmin.

Tilaelementin kuukausivuoka on 7 650 euroa. Perustamiskustannuksia arvioitiin olevan 190 000 euroa.

Lauritsalan tilaelementtiasema

Hoitajavetoisella hyvinvointiasemalla on asiatuntijahoitajia ja palveluohjaaja.

Liikkuvan laboratorion näytteenottopiste Malla-auto kurvaa pihaan kahdesti viikossa.

Elementissä toimivat myös neuvola ja ja kotihoidon toimintayksikkö. Elementtiin kootaan myös muut Lauritsalan ja Kaukaan kotihoidon tilat.

Lähde: Eksote

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju