Pelihaluja riittää

LAPPEENRANTA. Seuraikoni Ville Koho jatkaa SaiPassa ainakin kaksi seuraavaa kautta. Hän toivoo, että kroppa kestää pelaamista vielä senkin jälkeen.

Kalle Sipiläinen

Ville Koho on edustanut SaiPaa liigatasolla jo kaudesta 2001—02 alkaen. Ja edustaa ainakin vielä kaksi seuraavaa kautta, sillä maanantaina julkaistiin seuraikonin jatkosopimus vuosille 2016—18.

Kohon mukaan tähän mennessä ei ole käynyt kovin lähellä, että hän olisi lähtenyt katsomaan, olisiko ruoho jossain kenties vihreämpää.

— Ainahan sitä tietysti miettii, kun sopimus on katkolla, mutta ihan sellaista tilannetta ei ole vielä ollut, että tavarat olisivat olleet jo pakattuna, Koho kertoo.

Jo yhdeksättä kautta SaiPan kapteenina toimiva Koho on nyt 33-vuotias. Seuraavan sopimuksensa umpeutuessa hän on jo 36-vuotias.

— En ole kyllä uhrannut ajatuksia sille, mitä sen jälkeen tapahtuu. Toivottavasti kroppa on silloin vielä siinä kunnossa, että pystyn pelaamaan. Se on tietenkin ensimmäinen edellytys kaikelle.

Ilman pitempiaikaista poissaoloa Koho saavuttaa keväällä 700 liigaottelun rajapyykin. Nyt otteluita on kasassa 671 ja tehopisteitä 75+122. Pudotuspeleissä hän on pelannut 33 ottelua pistein 4+5=9.

Seuraavan sopimuskautensa aikana luottokeskushyökkääjä pääsee 800 pelatun liigaottelun kerhoon. Siihen kuuluu tällä hetkellä 14 pelaajaa, joista viisi jatkaa edelleen liigauraansa.

Viimeisimpänä 800 ottelun rajapyykin ylitti SaiPa-lähtöinen puolustaja Harri Tikkanen.

Seuraavaksi kerhoon nousee sputnikpaitaa nykyään kantava Sami Venäläinen (788), joka on pelannut suurimman osan urastaan Tapparassa ja TPS:ssa.

SaiPan pelaajista myös Ville Hämäläinen (683) on Kohon edellä liigaotteluiden määrässä.

Yli 800 liigaottelua tahkonneista pelaajista ainoastaan Porin Ässien puolustaja Pasi Peltonen edusti koko pääsarjauransa samaa seuraa. HIFK-legenda Pertti Lehtonen olisi päässyt samaan kastiin, ellei olisi pelannut Karhu-Kissoissa muutamaa ottelua jo vanhan SM-sarjan aikaan.

— Aika legendaarisia nimiä, Koho sanoo.

— Toivotaan, että saisin pelata terveenä, niin aikanaan menisi sekin rajapyykki sitten rikki, mutta eihän tässä ole vielä päästy edes siihen 700:ään.

SaiPa palaa maaottelutauolta vasta perjantaina. Ennen taukoa Koholta jäi kaksi viimeistä ottelua väliin loukkaantumisen vuoksi.

— Nyt on mies ihan kunnossa. Pientä vammaa oli, mutta se on nyt hoidettu. Harmi, että se tuli siinä vaiheessa, kun oli ne pari peliä vielä pelaamatta.

 

Kirjoittaja:
Kalle Sipiläinen