Categories
Artikkelit

Teatterikerhosta teatterimatkaseura

Petteri Värtö

Lappeenrannan teatterikerho on päätynyt lopettamaan liiketoimintansa. Kerho kokoontuu päättämään asiasta tiistaina 1. joulukuuta. Kerhon toiminta jatkuu teatterimatkoja järjestävänä seurana, muu toiminta on avoinna. — Se jäänee nähtäväksi. Pieniä kahvituksia on pyydetty tekemään, ja jotain pientä rahan keräämiseksi pitäisi järjestää, sillä lopettaminen tyhjentää kassan, kerhon sihteeri ja ravintolapäällikkö Lenita Aikioniemi kertoo. Teatterikerhon liiketoiminnan päättymisen taustalla on Lappeenrannan kaupungin päätös siirtää kesäteatterin kahvilatoiminnan järjestäminen Kehruuhuoneelle ja kaupunginteatterin asiakaspalvelu Fazer Food Servicelle.

Teatterikerho on vastannut kaupunginteatterin aula- ja lämpiöpalveluista Valtakadulla vuosikausia. Uudessa teatterissa palvelu siirtyi kilpailutuksen jälkeen Fazerille ”kokonaistaloudellisesti paremman tarjouksen” jälkeen. — Fazer ja kerho olivat ainoat tarjouksen jättäneet. Osana tehtävää oli markkinointi, mihin isolla toimijalla on parempi koneisto, vaikka olemme ennenkin myyneet tilaa ja olleet yhteyksissä asiakkaisiin, Aikioniemi sanoo. Teatterikerho on toiminut vapaaehtoisvoimin vuodesta 1951. Yleishyödyllinen yhdistys on tukenut Lappeenrannan nuorisoteatteria ja taidekoulu Estradia sekä jakanut stipendejä myös teatterin näyttelijöille.

Petteri Värtö

Kirjoittaja: