Vuokra-aikaa lokakuun loppuun

Lappeenranta. Huhtiniemen leirintäalue avautuu ensi kesänäkin. Sijoittajayhtiö Ultivista lupaa päättää hotellihankkeestaan vuoden sisällä.

Kaija Lankia

Ensi kesä Lappeenrannan Huhtiniemen leirintäalueella voi olla edellistä parempi. Syitä on ainakin kaksi: heinäkuussa sataa ehkä vähemmän kuin viime kesänä, ja leirintäalueen ennakkomarkkinointi voidaan aloittaa ajoissa.

— Saimme vasta maaliskuun puolivälissä tietää, että pitäisi pyörittää aluetta vielä kaksi kautta. Markkinointia ei viime kesää varten ehtinyt tehdä ollenkaan, Loma-Oksan toimitusjohtaja Juha Oksanen kertoo.

Kaupunki jatkoi leirintäalueen vuokrasopimusta vuoden 2016 lokakuun loppuun saakka.

 

Leirintäalueen kohtalo on ollut vaakalaudalla vuodesta 2008, jolloin Huhtiniemen hotellihanke nousi esiin ja kaupunki teki sopimuksen Conte Investin kanssa. Lyhyet sopimukset ovat Oksasen mukaan johtaneet leirintäalueen rapistumiseen ja Lappeenrannan jäämisen jälkeen leirintämatkailun kehityksessä. Mitään uutta ei ole kannattanut rakentaa, kun tulevasta ei ole tietoa.

— Olemme keskittyneet vain puhtaana ja ehjänä pitämiseen.

Uusi asemakaava jättäisi telttailu- ja matkailuvaunualueen hotellin naapuriin, mutta leirintämökit häviäisivät.

— Mökit ovat toiminnan kulmakiviä. Niiden tuotto on kaksinkertainen verrattuna vaunuihin ja telttoihin.

Vaunukansan lisämajoitukseksi mökit soveltuvat Oksasen mukaan hotellia paremmin.

— Leirintämatkailussa matkailijan rahoista neljä viidennestä menee paikkakunnan muihin palveluihin.

 

Telttailijoiden osuus viime kesän vieraista jäi kymmeneen prosenttiin. 90 prosenttia jakaantui tasan vaunujen ja mökkien kesken.

— Venäläisten matkailijoiden kato näkyy erityisesti telttapuolella. He majoittuvat myös mökeissä, mutta vaunuja on harvoilla.

Sateinen sää ei suosinut leirintämatkailua, mutta huono ei kesä ollut.

— 1990-luvun laman alkuvuosina oli heikompaa, kesästä 1990 leirintäaluetta pyörittänyt Oksanen kertoo.

 

Hotellihankkeesta vastaava kiinteistösijoitusyhtiö Ultivista sai kaupungilta viime talvena kahden vuoden jatkoajan alueen maakaupalle ja rakentamissopimukselle. Ne pitäisi tehdä ensi vuoden loppuun mennessä.

— Teemme päätöksen määräajan puitteissa. Seuraamme tilannetta ja olemme valmiita toimimaan, jos se antaa aihetta, toimitusjohtaja Sami Alatalo kommentoi.

 

Conte, Ultivista ja Buildia

Conte Invest on lappeenrantalainen kiinteistö- ja sijoitusyhtiö.

Ultivista on helsinkiläinen kiinteistöalan yhtiö.

Conte ja Ultivista omistavat rakennuttajayhtiö Buildian.

 

Kirjoittaja:
Kaija Lankia