Kipinän sytyttäjä

Savitaipale. Musiikinopettaja Sanna Pulkkinen sai tämänvuotisen Savitaipale-palkinnon. Haaveena on oma laulu-ilta.

Anne Kokkonen

Musiikinopettaja Sanna Pulkkinen pitää itseään enemmän kipinän sytyttäjänä kuin tulenroihuna. Oma perusluonne kävi selväksi opiskeluaikoina.

— 15-vuotiaana sytyin laulamisesta, ja kävin vuosia aktiivisesti laulutunneilla. Punnitsin eri ammattivaihtoehtoja, mutta sitten ujous iski. Minulla ei ollut sitä kovuutta, jota olisi vaadittu esiintyvältä taiteilijalta.

Carmenin aariat ja mezzosopraanon ura saivat jäädä. Savitaipaleelta sopivasti avautunut musiikinopettajan paikka antoi suunnan elämälle.

 

Vuodesta 1998 lähtien Pulkkinen on innostanut satoja savitaipalelaislapsia musiikkiharrastuksen pariin. Koulutuntien ohella hän on vetänyt lasten musiikkiteatteria, yksinlaulukursseja, lasten, nuorten ja naisten kuoroja, bändejä sekä musiikkitapahtumia. Pari vuotta sitten Pulkkinen nähtiin jopa Välijoen nuorisoseuran kesäteatterin näyttämöllä.

Monipuolisesta kulttuurityöstä tuli julkinen tunnustus sunnuntaina. Pulkkinen sai tämänvuotisen Savitaipale-palkinnon kunnan itsenäisyyspäivän juhlassa.

— Nöyräksi tällainen tunnustus vetää. Haluan korostaa sitä, että olen tiimi-ihminen, ja voisin luetella kymmenen muuta, jotka ovat toteuttaneet näitä juttuja kanssani.

Lähin työpari on ollut Europaeuksen koulun luokanopettaja Kirsi Sinkko, jonka kanssa Pulkkinen on tehnyt kymmenkunta lasten musiikkinäytelmää. Pelkästään viime lukuvuonna saatiin aikaan kolme ensi-iltaa.

Tänä talvena lastenkuoro Laulupillerit saa välillä vetää rauhassa henkeä. Pulkkisen huomio keskittyy pariin aikuisten kuoroon ja kansalaisopiston yksinlaulajiin.

— On olemassa jokin aivan erityinen Savitaipale-henki, joka saa ihmiset liikkeelle, kun vain löytyy heidän näköisensä juttu. Koulu ja kaikki muutkin tahot kannustavat ja tekevät toiminnan mahdolliseksi.

 

Vapaa-aikanaan Pulkkinen käy rumputunneilla ja soittaa opettajien yhtyeessä. Musiikki on paitsi työ myös rentoutumiskeino.

Laulamisen into ei sekään ole sammunut. Hitaasti kypsyvässä projektissa Pulkkinen valmistelee savitaipalelaisen Kaisa Martinin kanssa omista lauluista koottavaa konserttia.

— Tulossa on jotain tarinallista ja hyvään musiikkiin perustuvaa Susanna Haaviston tyyliin. Pidän hänen musiikistaan ja olen osallistunut myös hänen laulukurssilleen.

 

Sanna Pulkkinen johtaa Aallottaret-kuoron joulukonsertin maanantaina 21. joulukuuta kello 18 Rauhanlaakson kappelissa Savitaipaleella.

Sanna Pulkkinen

Syntynyt 1968.

Filosofian maisteri pääaineena musiikkikasvatus, draamapedagogi.

Musiikin ja ilmaisutaidon opettaja Savitaipaleella.

Perheessä kaksi poikaa.

Harrastuksina musiikki, tennis, sähly ja jumppa.

 

Kirjoittaja:
Anne Kokkonen