Nokelaisella on valtava polte takaisin kaukaloon

LAPPEENRANTA. Loukkaantumisesta toipuva Petteri Nokelainen uskoo olevansa pelikunnossa jälleen tammikuussa. Uran mahdollinen päättyminen ei pelottanut.

Kalle Sipiläinen

Petteri Nokelainen vaikuttaa yllättävänkin hyväntuuliselta. Siitäkin huolimatta, että SaiPan tähtihyökkääjän loukkaantumishistoria on pian tiiliskiven paksuinen, ja tämäkin kausi keskeytyi jo lokakuun puolivälissä.

Nokelainen ei pelkää kauden tai jopa repaleisen uransa olevan viimein ohi, vaan entinen NHL-peluri uskoo palaavansa jälleen tositoimiin jossain vaiheessa tammikuuta.

— Ihan jees. Kuntoutusohjelma on päällä, lääkäreiden ohjeiden ja aikataulujen mukaisesti mennään, mutta eihän tämä hauskaa ole missään nimessä. Tekemistä on vielä aika paljon, Nokelainen kertoo.

Hänen tuoreimmasta vammastaan on liikkunut monenlaisia huhuja.

Ei ole salaisuus, että viime vuodet Nokelaista ovat piinanneet selkävaivat. Ja esimerkiksi verkkosivusto Jatkoaika.comin mukaan hän loukkasi jälleen selkänsä, kun nosti kädet ilmaan juhliessaan joukkueensa maalia Porin Ässiä vastaan.

Kuulostaa aika hurjalta, mutta Nokelainen itse ei halua valottaa tuoreimman vammansa paikkaa tai syntymekanismia yhtään.

— Ihan pelitilanteessa meni, en viitsi sen enempää lähteä menemään yksityiskohtiin.

— Pieni operaatio on tehty, ja sillä selvä.

Vuonna 2004 NHL:ään ensimmäisellä kierroksella varatun Nokelaisen uran kymmeneen viime vuoteen mahtuu vain yksi ehjä kausi. Se oli Bostonissa 2007—2008.

Silti mielessä ei kummittele aina pelko seuraavasta, ehkä uran jo päättävästä loukkaantumisesta.

— Olin sellaiset unohtanut jo alkukaudesta. Kun pääsee kiinni peliin ja saa pelata, niin kyllähän siitä nauttii ihan täysin rinnoin. Ei siinä mieti mitään muuta, eihän kaukalossa voikaan miettiä tuollaisia juttuja.

— Mutta tässä vaiheessa taas, kun jumppaa ja vetää yksinään kuntoutusjuttuja, niin silloin ehtii kyllä miettiä aika monta kertaa kaikennäköistä, hän myöntää.

Koska loukkaantuminen ei ollut ensimmäinen eikä toinenkaan, ne ovat myös opettaneet ja kasvattaneet häntä omalla tavallaan vuosien varrella.

— Totta kai aluksi on aina pelko siitä, miten iso loukkaantuminen on tällä kertaa. Kun sain tietää, että tämä ei ole niin pitkän aikavälin kuntoutusjuttu, niin heti tuli sellainen fiilis, että samantien takaisin pelaamaan.

Tammikuussa 30 vuotta täyttävä Nokelainen kuvaa kuntoutumisensa olevan jo siinä vaiheessa, että urheilusuorituksen alkaa saada pikku hiljaa taas irti.

— Olen ollut jäällä jo yksinään, mutta vasta kevyesti muutamia päiviä. Kontaktiin on vielä matkaa.

Ja vaikka mies saataisiin loukkaantumisen jälkeen jälleen toimintakuntoon, niin pelikunnon löytäminen onkin sitten aina eri juttu. Se on seuraava askel.

— Aika vaikea on sanoa päivän tai viikonkaan päälle, milloin se kondis on. Aina tulee se vaihe, että pitää päästä myös takaisin urheilijaksi. Toivottavasti pääsen kuitenkin pelaamaan vielä tämän kauden aikana.

 

Kirjoittaja:
Kalle Sipiläinen