Categories
Artikkelit

Lari Lehtonen nukkui väkisin ja otti pronssia

HIIHTO. Lari Lehtosen tavoite SM-mitalin voittamisesta Imatralla toteutui. Matti Heikkinen ja Krista Pärmäkoski olivat päivän mestarit.

Anssi Silvennoinen

Lari Lehtonen kirkasti hankalasti alkanutta kauttaan lapsuutensa kotiladuillaan. Lehtonen sai itsestään irti kaiken mahdollisen Ukonniemen maastoissa, mikä toi palkinnoksi SM-pronssia 15 kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähtökisassa.

Imatran stadionin lehtereiltä kaikuivat ”hyvä Lari!”-huudot, kun Imatran Urheilijoiden ykköshiihtäjä kapusi kukitukseen.

Mitali oli Lehtosen vähimmäistavoite.

-Kultaa lähdin hakemaan, mutta kisa ei ollut itselleni helppo. Tämä oli taisteluvoitto, Lehtonen totesi.

Lehtonen kertoi hiihtäneensä käytännössä Perttu Hyvärisen väliaikoja vastaan. Riistaveden Urheilijoiden mies lähti matkaan kaksi minuuttia häntä aiemmin.

Lehtonen teki maksimisuorituksen, mutta Hyvärinen oli 6,2 sekuntia nopeampi.

Suomen mestariksi paineli Vantaan Hiihtoseuran Matti Heikkinen, joka jätti Hyväristä 23,2 sekuntia. Lehtosen rutistus toi pronssin 1,4 sekunnin erolla IF Minkenin Matias Strandvalliin.

-Tunnetilaa oli paljon kotiyleisön edessä. Kyllä ne vain hienosti ottivat vastaan. Sain siitä ekstraenergiaa ehkä juuri sen 1,4 sekunnin verran, Lehtonen totesi.

KISAAN valmistautuminen olisi voinut sujua Lehtoselta paremminkin. Maajoukkuemies ei meinannut nukahtaa lainkaan sprinttipäivän jälkeen. Kroppa kiehui.

-Puoli yhdeltä yöllä kävin ulkona seisomassa, että saisin itseni jäähtymään. En tiennyt miten perin olisin.

Lopulta Lehtonen päätti nukahtaa väkisin.

-Aamukin oli vielä vähän levoton. Nähtävästi sitä kärsii yhden huonon yön, että pystyy hiihtämään vielä hyvin. En tiedä, oliko jotain ekstrajännitystä kotikisoista, vai mitä.

IMATRAN stadionin vieressä olevalla valmentajakukkulalla latujen reunat olivat mustanaan väkeä, jonka kannustuksesta hiihtäjät kertoivat nauttineensa.

-Stadionilla on aina tietysti parrasvaloissa, mutta itse tykkään aina, kun porukkaa on metsässä. Siellä se todellinen hiihdon luonne näkyy, Heikkinen totesi.

Hyvärinen kertoi hiihtonsa olleen parempaa kuin odotti.

-Tosi hieno päivä. Tiesin, että Matti tulee tosi kovaa, mutta pitäähän sen vielä tullakin vähän kovempaa kuin meikäläisen.

IKAALISTEN Krista Pärmäkoski oli naisten 10 kilometrin kisassa ylivoimainen. Riitta-Liisa Roponen jäi mestarista 30,7 sekuntia ja Laura Mononen 37,8.

-Olemme hiihtäneet viime aikoina tosi tasaisesti ja ajattelin, että voi mennä sekuntipeliksi. Minulla oli nyt hyvä päivä ja se näkyi lopputuloksessa, Pärmäkoski totesi.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen